Go Back
συνταγή για κοτοπουλο κορμα - where on earth

Ινδικό Κοτόπουλο Κόρμα

Το Ινδικό Κοτόπουλο Κόρμα (chicken korma) είναι γνωστό για τη βελουδένια κρέμα καρύδας και την ελαφριά γεύση κάρυ. Ένα ιδιαίτερα αγαπήμενο πιάτο για όσους αγαπούν την Ινδική και την έθνικ κουζίνα. Είναι πανεύκολη συνταγή, αφού χρειάζεστε μόνο ένα τηγάνι, και πολύ γρήγορη!
Prep Time 10 mins
Cook Time 50 mins
Course Κυρίως πιάτο
Cuisine Ινδική κουζίνα
Servings 6 μερίδες
Calories 308 kcal

Equipment

  • Τηγάνι βαθύ
  • Multi

Ingredients
  

  • 600 γρ στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 400 γρ κρέμα καρύδας ή γάλα καρύδας
  • 2 κρεμμύδια λευκά
  • ½ κούπα κάσιους λιωμένα στο multi
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κσ πάστα τζίντζερ-σκόρδο σπιτική
  • 2 κγ Ινδικό κάρυ σπιτικό
  • κγ μοσχοκάρυδο
  • 1 κγ κουρκουμά
  • 1 κγ garam masala
  • 4 κσ λάδι καρύδας
  • φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα

Instructions
 

  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι καρύδας.
  • Μόλις το λάδι καρύδας ζεσταθεί, προσθέτουμε το 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ και σωτάρουμε 15' μέχρι να καστανίσει. Μόλις καστανίσει το κρεμμύδι, το αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξει το λάδι.
  • Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι καρύδας και πρσθέτουμε τα μπαχαρικά να αρωματιστεί το λάδι. Μόλις βγάλουν τα αρώματά τους, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σωτάρουμε μέχρι να ασπρίσει από όλες τις πλευρές.
  • Όσο σωτάρουμε το κοτόπουλο, χτυπάμε στο multi τη 1 κσ πάστα τζίντζερ-σκόρδο με το 2ο κρεμμύδι μέχρι να γίνει πολτός. Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτουμε τον πολτό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα (ή το γάλα) καρύδας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 10' περίπου.
  • Πολτοποιούμε τα κάσιους στο multi και τα προσθέτουμε στο τηγάνι αφού κλείσουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κι ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε με το καπάκι κλειστό να ξεκουραστεί το φαγητό για 5-10'.
  • Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο.

Notes

Το Κοτόπουλο Κόρμα σερβίρεται με Ινδικό ρύζι ή πιτάκια νααν.
Keyword γαλα καρυδας, ινδικο, καρυ, κοτοπουλο