Εργασία μέσω υπολογιστή: Ο Απόλυτος Οδηγός 2022

εργασία μέσω υπολογιστή | where on earth

Περιεχόμενα

Εργασία μέσω υπολογιστή: Ο Απόλυτος Οδηγός 2022

digital nomad skills | where on earth

Ακόμη και πριν η παγκόσμια πανδημία του 2020 κάνει την εργασία από το σπίτι συνηθισμένη για εκατομμύρια, ένας αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων αποχαιρετούσε τις επαχθείς μετακινήσεις τους και χαιρετούσε την εργασία μέσω υπολογιστή. Χάρη στις συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογίες όπως το Skype, το FaceTime, το Slack, το Zoom, το Google Hangouts, οι εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας και το cloud computing (για να μην αναφέρω τα μηνύματα και τα email) δεν είναι πλέον απαραίτητο να βρίσκεσαι σε ένα γραφείο full-time για να είσαι productive. Πολλοί τύποι εργασίας μπορούν να γίνουν εξίσου αποτελεσματικά, αν όχι περισσότερο, από ένα γραφείο στο σπίτι.

Από την πλευρά των εργοδοτών περί εργασίας μέσω υπολογιστή

Όσο ελκυστική και αν είναι η remote εργασία για τους εργαζόμενους, οι εργοδότες αναγνωρίζουν επίσης τα οφέλη του γραφείου τους, της on-site εργασίας. Οι εταιρείες με πολιτικές εργασίας από οπουδήποτε μπορούν να ενισχύσουν το productivity των εργαζομένων, να μειώσουν τον κύκλο εργασιών και να μειώσουν το οργανωτικό κόστος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στο Harvard Business School. Οι εργαζόμενοι τηλεργασίας με πολύ περίπλοκες εργασίες που δεν απαιτούν πολλή συνεργασία ή κοινωνική υποστήριξη μπορούν να έχουν καλύτερες επιδόσεις από τους ομολόγους τους που εργάζονται στο γραφείο. 

Διάβασε περισσότερα: 16+1 tips για απομακρυσμένη εργασία με work-life balance

Επίσης, σε περίπτωση φυσικής ή ανθρωπογενούς καταστροφής, ένα κατανεμημένο εργατικό δυναμικό είναι σε καλύτερη θέση να συνεχίσει να λειτουργεί, ακόμη και αν κάποιο μέρος της ομάδας είναι offline!

Βασικά takeaways για την εργασία μέσω υπολογιστή

ψηφιακοι νομαδες ορισμος | where on earth

Για τους εργοδότες, η εργασία από το σπίτι μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα, να μειώσει τον κύκλο εργασιών και να μειώσει το οργανωτικό κόστος, ενώ οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν προνόμια όπως η ευελιξία και η έλλειψη μετακίνησης.

Για να εργάζεσαι effectively από το σπίτι, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις την τεχνολογία που χρειάζεσαι, έναν ξεχωριστό χώρο εργασίας, μια υπηρεσία internet που καλύπτει τις ανάγκες σου, ένα λειτουργικό πρόγραμμα που μπορείς να ακολουθήσεις και τρόπους σύνδεσης με άλλους.

Πώς να εργάζεσαι αποτελεσματικά από το σπίτι

Είτε εργάζεσαι εξ αποστάσεως μερικές ημέρες την εβδομάδα είτε full-time είτε από επιλογή είτε λόγω μιας κατάστασης υγείας ή καιρικού γεγονότος, είναι σημαντικό να διασφαλίσεις ότι η ρύθμιση σου καλύπτει τις ανάγκες σου.

Η ύπαρξη ενός καθορισμένου χώρου εργασίας με τη σωστή τεχνολογία, όπως τηλεδιάσκεψη, ρυθμίσεις παιδικής φροντίδας, φροντίδα κατοικίδιων ζώων και ένα πρόγραμμα που επιτρέπει την κοινωνική επαφή και την τόνωση που συνήθως προέρχεται από την παρουσία σε έναν χώρο εργασίας με άλλους, συντελούν σε μια επιτυχημένη εμπειρία working remotely.

Διάβασε περισσότερα: Απομακρυσμένη Εργασία: Προσφέρει τελικά καλύτερο work-life balance;

Γνώρισε τους βασικούς κανόνες για εργασία από τον υπολογιστή

Απαιτεί ο εργοδότης σου ένα πρόγραμμα 9 έως 5 ή υπάρχει flexibility; Επιτρέπεται να εργάζεσαι σε δημόσιο Wi-Fi; Ποια τεχνολογικά εργαλεία θα χρειαστείς, όπως Zoom, Slack, Microsoft Teams για ομαδικές συνομιλίες ή Trello για project management;

Είναι σημαντικό ο εργοδότης σου να αναφέρει λεπτομερώς τους βασικούς κανόνες και να διασφαλίζει ότι διαθέτεις τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως laptop, πρόσβαση στο internet, κωδικούς πρόσβασης, έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, εάν είναι απαραίτητο. Φρόντισε να κάνεις μια δοκιμαστική λειτουργία και να επιλύσεις τυχόν προβλήματα που μπορεί να εμποδίσουν την εργασία σου.

1. Ρύθμισε έναν λειτουργικό χώρο εργασίας 🗃

Δεν έχουν όλοι ένα καθορισμένο γραφείο στο σπίτι, αλλά είναι σημαντικό να έχεις έναν ιδιωτικό, ήσυχο χώρο για την εργασία σου. Εάν μπορείς, διαχώρισε τον χώρο εργασίας σου από τους προσωπικούς σου χώρους και έχε τον μόνο για εργασία και όχι για άλλες δραστηριότητες.

2. Απέκτησε την ταχύτητα Internet που χρειάζεσαι 📡

Εάν έχεις παιδιά στο σπίτι ενώ εργάζεσαι, οι συνήθειές τους στο FaceTime, το TikTok και το Xbox ενδέχεται να επιβραδύνουν τη σύνδεσή σου και τις ταχύτητες λήψης. Η μετακίνηση όσο πιο κοντά μπορείς στο Wi-Fi μπορεί να σε βοηθήσει ή μπορείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο μετάβασης σε Ethernet. Αναρωτιέσαι αν ο ιστότοπός που χρησιμοποιείς πιο συχνά είναι εκτός λειτουργίας; Έλεγξε το isitdownrightnow.Com, το οποίο παρακολουθεί βασικούς ιστότοπους και υπηρεσίες για να δει αν λειτουργούν 💡

3. Λήψη εφαρμογών 📱

Εάν η δουλειά σου περιλαμβάνει υπεραστικές ή/και διεθνείς κλήσεις, τα Google Hangouts, WhatsApp και Skype σου επιτρέπουν να πραγματοποιείς φθηνές τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του διαδικτύου και σε όλο τον κόσμο. Εάν και εσύ και το άτομο που καλείς είστε στην ίδια υπηρεσία, η κλήση θα είναι δωρεάν!

4. Ελαχιστοποίησε τους περισπασμούς 🐶

Ένας σκύλος που γαβγίζει ή ένα σφυρί έξω από το παράθυρο σου μπορεί να εξαφανιστεί με ακουστικά noise cancellation. Η διευθέτηση του προγράμματος σου σύμφωνα με το πρόγραμμα των παιδιών και του/της συζύγου σου βοηθά επίσης να διασφαλίσεις ότι θα έχεις τον αφιερωμένο χρόνο που χρειάζεσαι για την εργασία μέσω υπολογιστή.

5. Βγες έξω 🚶🏻

Μερικοί λατρεύουν τη σκέψη να εργάζονται στη μοναξιά, μόνοι τους αλλά ακόμη και οι πιο εσωστρεφείς ανάμεσά μας μπορεί να αισθάνονται κλειστοφοβικοί μετά από μερικές εβδομάδες στο σπίτι μόνοι, κοιτάζοντας το ίδιο έργο για πολλές ώρες. Να είσαι έτοιμος/η για λίγη μοναξιά και να έχεις το μυαλό σου να προγραμματίζει λίγο χρόνο για να συνδεθεί με τον έξω κόσμο μέσω ραντεβού για lunch break ή για γυμναστική, έστω για μια βόλτα! 

remote working: Πού βρίσκονται οι remote εργασίες; 👩🏻💻

remote working ψηφιακός νομάς | where on earth

Η βελτιωμένη τεχνολογία, τα χαμηλά γενικά έξοδα και η παγκόσμια πανδημία του 2020 έχουν ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και σε διάφορους τομείς να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες εργασίας από το σπίτι.

Διάβασε περισσότερα: Θέσεις Εργασίας Remote: Πού να ψάξεις

Το FlexJobs ερευνά και δημοσιεύει remote, hybrid και flexible θέσεις εργασίας. Κάθε χρόνο, η εταιρεία καταρτίζει τη λίστα με τις 100 κορυφαίες εταιρείες με τις πιο απομακρυσμένες θέσεις εργασίας. Συγκεντρώνει επίσης 30 κορυφαίες εταιρείες με μηδενικούς περιορισμούς τοποθεσίας. Το 2022, η λίστα περιελάμβανε ένα μείγμα βιομηχανιών, υπολογιστών, πληροφορικής, εκπαίδευσης, κατάρτισης, μάρκετινγκ, λογιστικής και χρηματοοικονομικών.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα από τα πολλά sites που δίνουν την δυνατότητα να βρεις remore δουλειά έυκολα. Ένα research στη Google και θα βρείτε αρκετά αποτελέσματα!

READY TO FIND OUT MORE?

γίνε μέλος του μεγαλύτερου digital nomads community στην ελλάδα

Κάνε εγγραφή στην πιο nomadic λίστα για λαμβάνεις πρωτ@ όλα τα insights του remote working!

Digital Nomad Tips

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου Digital Nomads Community της Ελλάδος!