Θέσεις Εργασίας Remote: Πού να ψάξεις

remote working ψηφιακός νομάς | where on earth

Περιεχόμενα

Θέσεις Εργασίας Remote: Πού να ψάξεις

Η εξεύρεση θέσεις εργασίας remote μπορεί να είναι εκφοβιστική, ειδικά αν είσαι νέος στο χώρο και στο mindset αυτό. Για αυτό έγραψα αυτόν τον πολύ γρήγορο και to the point οδηγό με πολύ καλές επιλογές για να βρείς μια νέα δουλειά που σου προσφέρει την ελευθερία να εργάζεσαι εξ αποστάσεως και να διατηρείς ένα ευέλικτο πρόγραμμα. Να γίνεις και εσύ ένας/μία digital nomad 👩🏻💻🧑🏼💻 

Τσέκαρε και τους 9 τρόπους παρακάτω.

Διάβασε περισσότερα: Τι να κάνεις για να ενισχύσεις το εισόδημά σου

θέσεις εργασίας remote | where on earth

LinkedIn 🥇

Πρώτο, πρώτο το αγαπημένο μου social medium. Το LinkedIn είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου. Αν ψάχνεις για θέσεις εργασίας remote, τότε θέλεις, πίστεψε με να είσαι στο LinkedIn. Πρόκειται για ένα επαγγελματικό social medium που έχει σχεδιαστεί ειδικά για ευκαιρίες απασχόλησης και networking purposes.

Μπορεί να είναι δύσκολο για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες ή όσους μόλις ξεκινούν την καριέρα τους, οπότε η χρήση μιας πλατφόρμας όπως το LinkedIn διευκολύνει την εξέταση των διαθέσιμων θέσεων στην αγορά και την εύρεση ευκαιριών που ταιριάζουν στις ανάγκες και τα προσόντα σου.

Indeed & Glassdoor 🏅

  • Το Indeed είναι μια μηχανή αναζήτησης θέσεων εργασίας και διαθέτει ένα φίλτρο που σου επιτρέπει να καθορίσεις αν η θέση εργασίας είναι remote ή όχι. Αυτό μπορεί να είναι πολύτιμο αν ψάχνεις μόνο για τέτοιου είδους θέσεις εργασίας, και δεν θέλεις τα αποτελέσματα της αναζήτησής σου να αλλοιωθούν από μη απομακρυσμένες καταχωρίσεις.
  • Η Glassdoor είναι μια διαδικτυακή κοινότητα όπου οι άνθρωποι μοιράζονται μεταξύ τους τις εμπειρίες τους με εταιρείες και τις ερωτήσεις για συνεντεύξεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν το website ως έναν τρόπο για να περιορίσεις τα είδη των εταιρειών που μπορεί να είναι κατάλληλα για εσένα πριν κάνεις αίτηση. Η ανάγνωση κριτικών από πρώην εργαζόμενους θα σε ενημερώσει αν έχουν καλές συνθήκες εργασίας και εταιρική κουλτούρα, γεγονός που μπορεί να δώσει ενδείξεις για το αν θα τους ενδιέφερε να προσλάβουν κάποιον σαν εσένα που εργάζεται από το σπίτι με μερική ή πλήρως απασχόληση κάθε μέρα!

 

FlexJobs & Guru 🥈

Οι FlexJobs και Guru είναι δύο job boards που επικεντρώνονται σε remote θέσεις εργασίας. Προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα καταχωρίσεων, από ελεύθερους επαγγελματίες έως θέσεις πλήρους απασχόλησης, ώστε να μπορείς να βρείτε τον τέλειο ρόλο για εσένα. Αν ψάχνεις για μια αλλαγή καριέρας ή απλά θέλεις κάτι νέο στη ζωή σου, ή έστω ένα side hustle εισόδημα αυτά τα websites όπως και τα παρακάτω που θα δεις μόλις τώρα αποτελούν εξαιρετικές επιλογές!

  • To FlexJobs έχει περισσότερες από 40 κατηγορίες για δουλειά οι οποίες ποικίλουν ανάλογα με το αν είναι σε freelance gig, part-time work, full-time work και για όλα τα levels of experience, από entry μέχρι experienced. 
  • Το Guru είναι μια πλατφόρμα όπως οι δύο παρακάτω που θα δείτε στην οποία πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας λογαριασμό και να αναπτύξετε το προφίλ σας για να ψάξετε όλες τις πιθανές θέσεις remote εργασίας που έχει. Freelancers και εργοδότες μπορούν να συνεργαστούν σε αυτή την safe πλατφόρμα! Check them out! 

Upwork & Fiverr 🥉

Το Upwork και το Fiverr είναι δύο πλατφόρμες που προσφέρουν μια τεράστια βάση δεδομένων με απομακρυσμένες θέσεις εργασίας. Το remote working (remote εργασία) και η ενδυνάμωση του freelancer lifestyle είναι το φόρτε τους! Μπορείς να αναζητήσεις θέσεις εργασίας σε αυτούς τους ιστότοπους ή να δημοσιεύσεις το βιογραφικό σου και πολύ περισσότερο προηγούμενη δουλειά σου, το λεγόμενο portfolio σου για να σε βρουν οι εργοδότες. 

  • Στο Fiverr μπορείς να δημιουργήσεις το επαγγελματικό σου προφίλ, να γράψεις λίγα λόγια για εσένα και που είσαι expert. Να δείξεις το portfolio σου, να κάνεις όσο μπορείς optimise το προφίλ με βάση και τις οδηγίες της πλατφόρμας. Να δημιουργήσεις τα gig σου. Για παράδειγμα, ότι γράφεις SEO άρθρα για τουριστικά θέματα στα αγγλικά και στα ελληνικά, να βάλεις τη χρέωση σου και να τα λανσάρεις. Από εκεί και πέρα θα περιμένεις να σου στείλει κάποιος μήνυμα και να αρχίσετε τη συνεργασία. Ενδείκνυται για short-term projects. 
  • Στο UpWork ακολουθείς την ίδια διαδικασία, απλώς σε αυτή τη πλατφόρμα μπορείς να βρεις εσύ εργοδότες και να κάνεις αιτήσεις ώστε να πάρεις τη δουλειά. Βέβαια, μπορεί να δεχτείς και invites για δουλειά. Οπότε ξεκίνα με μικρά projects, χτίσε το portfolio, κέρδισε καλές κριτικές ώστε να βγαίνεις πιο πάνω στα αποτελέσματα από άλλους ανταγωνιστές freelancers!

Διάβασε περισσότερα: 5 Καλές πρακτικές για Digital Nomads

* Αν δεν έχεις κάποιο portfolio πραγματικά απλά ψάξε στο google για κομμάτια τα οποία σε ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, αν θέλεις να γίνεις copywriter ψάξε για ήδη υπάρχουσες διαφημίσεις και γράψε το κείμενο ή το script διαφορετικά και ξεκίνα έτσι το portfolio σου. Αυτό θα αναδείξει την επιμονή που έχεις, την εργατικότητα σου αλλά κυρίως την εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα και το determination που έχεις!

REMOTE.CO & WE WORK REMOTELY 🎖

  • Το remote.co διαχειρίζεται με μη αυτόματο τρόπο τη λίστα απομακρυσμένων εργασιών και σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση ή περιήγηση ανά τύπο εργασίας. Αυτές οι λίστες και τα επαγγέλματα περιλαμβάνουν θέσεις εξυπηρέτησης πελατών, ευκαιρίες σχεδίασης, θέσεις προγραμματιστή, ρόλους προσλήψεων και προσωπικού, θέσεις εργασίας πωλήσεων και άλλες απομακρυσμένες εργασίες στο διαδίκτυο (συμπεριλαμβανομένων συγγραφέων, διευθυντών, εμπόρων). περιλαμβάνεται.
  • To we work remotely  είναι ένα digital job board πίνακας εργασιών με μια συλλογή για remote εργασία / work from home, από εξυπηρέτηση πελατών, virtual assistance μέχρι τη σχεδίαση ιστοσελίδων και τον προγραμματισμό. Αυτή η ιστοσελίδα συνδέει περισσότερους από 130.000 χρήστες με ευκαιρίες απομακρυσμένης εργασίας κάθε μήνα. Είναι ένα ακόμα εισιτήριό για εξ αποστάσεως εργασία εύκολα και σχετικά γρήγορα!

 

Συμπερασματικά- ψηφιακός νομάς✍🏻

ψηφιακοι νομαδες ορισμος | where on earth

Και ορίστε! Αυτά ήταν τα εφτά κορυφαία μέρη για να αναζητήσεις remote εργασία, σύμφωνα με την έρευνα μου και την εμπειρία μου έως και τώρα. Να θυμάσαι, έχεις πολλές επιλογές και είναι σημαντικό να παίρνεις το χρόνο σου. Να κάνεις έρευνα και όχι βιαστικές κινήσεις. Αναζήτησε τα μέρη που λειτουργούν καλύτερα για εσένα και τις ανάγκες σου. Μείνε επικεντρωμένος/η σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό: Να βρεις μια δουλειά που ταιριάζει στις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και τον τρόπο ζωής σου.

Καλή επιτυχία!

Τώρα, με συγχωρείς, αλλά έχω να κάνω κάποια δουλειά εξ αποστάσεως…😉

Διάβασε περισσότερα: 16+1 tips για απομακρυσμένη εργασία με work-life balance

 

 

 

 

READY TO FIND OUT MORE?

γίνε μέλος του μεγαλύτερου digital nomads community στην ελλάδα

Κάνε εγγραφή στην πιο nomadic λίστα για λαμβάνεις πρωτ@ όλα τα insights του remote working!

Digital Nomad Tips

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου Digital Nomads Community της Ελλάδος!