Ταξιδιωτική Ασφάλιση: Τι ασφάλεια χρειάζονται οι Digital Nomads

ταξιδιωτικη ασφαλιση | where on earth

Περιεχόμενα

ταξιδιωτικη ασφαλιση: Τι ασφάλεια χρειάζονται οι Digital Nomads

Δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κάποιος στη γοητεία του να απαντά τη μία μέρα σε emails στη ζεστή άμμο μιας τροπικής παραλίας και την επόμενη να δέχεται τηλεφωνήματα από τις Άλπεις. Γι’ αυτό άλλωστε όλο και περισσότεροι επιλέγουν τη νομαδική ζωή. Ωστόσο, ζώντας μακριά από το σπίτι και μετακινούμενοι συνεχώς χωρίς μια σταθερή βάση, συν τη φύση της remote εργασίας, μπορεί να προκύψουν προβλήματα από εκεί που δεν το περιμένεις αναφορικά με την ασφάλισή σου. Ευτυχώς για εσένα, μπορείς να φορτώσεις μαζί σου ακόμα ένα εφόδιο στη βαλίτσα σου, την ταξιδιωτική ασφάλιση

Ποια είδη ασφάλισης θα χρειαστώ ως digital nomad;

remote εργασία | where on earth

Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να ζυγίζεις διαφορετικούς παράγοντες.

✔️ Εάν το remote working σου είναι για λογαριασμό μιας εταιρείας, ενδεχομένως να υπάρχουν καλύψεις από την ομαδική ασφάλιση που χορηγεί ο εργοδότης σας. Σε άλλες περιπτώσεις, ο εργοδότης μπορεί να σου επιστρέφει τα ασφάλιστρα μέχρι ένα καθορισμένο όριο.

✔️ Η ασφάλισή σου μπορεί να γίνει λίγο πιο περίπλοκη αν εργάζεσαι ή ταξιδεύεις διεθνώς, ιδίως για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

✔️Ένας ψηφιακός νομάς– ελευθερος επαγγελματίας είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του δικού τους πακέτου παροχών που περιλαμβάνει ασφάλιση ζωής, ασφάλιση υγείας και ταξιδιωτική ασφάλιση.

Διάβασε περισσότερα: Πώς πληρώνονται οι ψηφιακοί νομάδες: 7+1 Καλύτερες Τράπεζες για Digital Nomads

ταξιδιωτικη ασφαλιση:Ασφάλιση ζωής για digital nomad

remote working ασφαλιση | where on earth

💀 Ως ψηφιακός νομάς, είναι εξίσου σημαντικό να σχεδιάζεις τη ζωή σου με τον ίδιο τρόπο που σχεδιάζεις τα ταξίδια σου, ακόμα και το… τελευταίο σου. Όσο μακάβριο κι αν ακούγεται, θα πρέπει να εξετάσεις τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που το ταξίδι της ζωής σου φτάσει στο τέλος του. Η ασφάλιση ζωής θα πρέπει να αποτελεί μέρος αυτού του σχεδιασμού, ανεξάρτητα από το στάδιο της ζωής – και την τοποθεσία – σου.

✔️Μπορείς να προγραμματίσεις το όφελος θανάτου του συμβολαίου να χρησιμοποιηθεί για τα τελευταία έξοδα, την αποπληρωμή των υπολειπόμενων χρεών, την αφήνοντας χρήματα για τα παιδιά ή για κάτι άλλο.

✔️Μπορείς να προγραμματίσεις την αποζημίωση του θανάτου του συμβολαίου για τα τελευταία έξοδα, την αποπληρωμή των υπολειπόμενων χρεών, ή για κάτι άλλο.

️Ακόμα ένας λόγος να κάνεις μια ασφάλιση ζωής είναι τα έξοδα της κηδείας, ειδικά για κάποιον Αμερικανό που θα του στοιχίσει αρκετές χιλιάδες δολλάρια. 

️Η ασφάλιση ζωής μπορεί να επιστρέψει το σώμα σου στην πατρίδα σου, ώστε οι αγαπημένοι σου να έχουν μια τελευταία ευκαιρία να σε αποχαιρετήσουν. Για τους επιζώντες πλησιέστερους συγγενείς, μπορούν να υποστηριχθούν από τα έσοδα ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής.

Ασφάλεια υγείας και ταξιδιωτική ασφάλιση

 

💉Ένας άνθρωπος που γυρίζει τον κόσμο θα πρέπει να έχει μια ασφάλιση υγείας που να καλύπτει τη συνήθη περίθαλψη και τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά, για παν ενδεχόμενο. 

🗒️Ορισμένοι ψηφιακοί νομάδες διατηρούν ασφάλιση υγείας στην μόνιμη κατοικία τους. Αυτή η ασφάλιση υγείας συμπληρώνεται στη συνέχεια με ταξιδιωτική ασφάλιση, η οποία καλύπτει τυχόν επείγουσες ασθένειες ή τραυματισμούς που υφίστανται στο εξωτερικό.

🩺Με αυτή τη ρύθμιση, επιστρέφουν στην πατρίδα για κάποιον προληπτικό έλεγχο, όπως ένα τσεκ-απ. Τα επείγοντα περιστατικά και οι απροσδόκητες ιατρικές επισκέψεις στο εξωτερικό καλύπτονται είτε από ένα κανονικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας (ανάλογα με το πρόγραμμα) είτε από την ταξιδιωτική ασφάλιση.

Μπορείς να έχεις μια ασφάλιση χωρίς διεύθυνση κατοικίας; 

🗒️Αν και είναι δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ δεν θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με την αίτηση για ασφάλιση. 

🤝Ορισμένοι ασφαλιστές θα επιτρέψουν σε έναν remote working εργαζόμενο να χρησιμοποιήσουν τη διεύθυνση ενός συγγενή τους στην αίτηση ασφάλισης, άλλοι πάλι όχι. Μπορεί όμως να γίνει μια συζήτηση με την ασφαλιστική εταιρεία. 

️Εάν μια συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις τη διεύθυνση ενός συγγενή, μπορεί να υπάρξει αύξηση στο μηνιαίο ασφάλιστρο, εάν ο ασφαλιστής διαπιστώσει ότι ταξιδεύεις πολύ συχνά ή πολύ μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

️Το χειρότερο όμως είναι να μην είσαι ειλικρινής και να πεις ψέματα, χωρίς να αναφέρεις τον τρόπο ζωής σου. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν μια ρήτρα αμφισβήτησης δύο ετών που τους επιτρέπει να διερευνήσουν τον θάνατό σου. Αν διαπιστώσουν ότι δεν αποκάλυψες τα πάντα, μπορούν να αρνηθούν την κάλυψη. 

Επηρεάζουν τα ταξίδια τις ασφαλιστικές καλύψεις; 

🚑 Σε αντίθεση με την ασφάλιση αυτοκινήτου ή κατοικίας, τα ασφάλιστρα ζωής δεν επηρεάζονται από τον ταχυδρομικό σου κώδικα. Αντίθετα, πιθανότατα θα σου ζητηθεί να αποκαλύψεις τις ταξιδιωτικές σου συνήθειες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα διεθνή ταξίδια δεν θα επηρεάσουν το ασφάλιστρό σου, εκτός εάν ταξιδεύεις σε χώρες που θεωρούνται “υψηλού κινδύνου”.

🗒️ Από τη στιγμή που ένας digital nomad καλύπτεται από την ασφάλεια ζωής, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα σχετικά με τη μετακίνησή εκτός της χώρας, εφόσον βέβαια ήσουν ειλικρινής στην αίτησή σου και δεν έπεσες θύμα κάποιου γεγονότος που δεν καλύπτεται από το συμβόλαιο, όπως ο πόλεμος. 

 🏥 Όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη, όλα εξαρτώνται από το είδος της ασφάλισης υγείας. Με ένα υπάρχον ασφαλιστήριο συμβόλαιο, όπως το ομαδικό, μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψεις στην πατρίδα για επισκέψεις ρουτίνας ή προληπτική περίθαλψη. Η ταξιδιωτική ασφάλιση θα πρέπει να στηρίζεται για την κάλυψη έκτακτων περιστατικών.

️ Όσοι δεν διαθέτουν υγειονομική κάλυψη θα καλύπτονταν πιο ολοκληρωμένα από παγκόσμια ασφάλιση υγείας. Η παγκόσμια ασφάλιση υγείας προορίζεται για τους ψηφιακούς νομάδες που είτε δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση είτε δεν επιστρέφουν συχνά στην πατρίδα τους.

Βρες το πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες σου 

💡 Επειδή δε λειτουργούν όλοι με τον ίδιο τρόπο, παρόλο που ακολουθούν έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, ψάξε καλά την ασφάλιση υγείας που θα σε καλύψει σε κάθε μέρος της γης. Επίλεξε εκείνο το ασφαλιστικό πακέτο που προστατεύει τον νομαδικό τρόπο ζωής και θα σε στηρίζει στα καλά και τα στραβά αυτού του μαραθωνίου.   

Διάβασε περισσότερα: Κοινότητα Digital Nomads: Πώς να επιλέξεις τον επόμενο προορισμό

READY TO FIND OUT MORE?

γίνε μέλος του μεγαλύτερου digital nomads community στην ελλάδα

Κάνε εγγραφή στην πιο nomadic λίστα για λαμβάνεις πρωτ@ όλα τα insights του remote working!

Digital Nomad Tips

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου Digital Nomads Community της Ελλάδος!