Remote Working: Τι Δουλειά Μπορώ να Κάνω Μέσω Ίντερνετ

τι δουλειά μπορώ να κάνω μέσω Ίντερνετ where on earth

Περιεχόμενα

Remote Working: Τι Δουλειά Μπορώ να Κάνω Μέσω Ίντερνετ

Το remote working σου επιτρέπει να υπολογίζεις από την άνεση του σπιτιού σου το πρόγραμμα σου ευέλικτα και χωρίς κόπο. Προσφέρει και δεκάδες άλλα οφέλη όμως τα οποία θα είναι οφέλη μόνο στη περίπτωση που θα ήθελες να κάνεις αυτού του είδους την επαγγελματική ζωή. Διαφορετικά, θα είναι όλα μειονεκτήματα στα μάτια σου. 🥲 

Αυτό το άρθρο εξηγεί συνοπτικά τι είναι μια remote θέση και κυρίως διάφορες δουλειές οι οποίες μπορούν να γίνουν μέσω ίντερνετ.

Τι είναι το remote working; 💻

To remote working το οποίο σε χώρες του εξωτερικού έχει γίνει όχι μόνο πολύ γνωστό αλλά και implement από πολλές εταιρείες είναι στη γλώσσα μας η εργασία εξ αποστάσεως. Δηλαδή, να μπορείς να δουλεύεις από οπουδήποτε θέλεις, δηλαδή όχι στο γραφείο της εταιρείας, αρκεί να έχεις το laptop σου και καλή σύνδεση στο ίντερνετ. 

Τα πράγματα είναι πολλά απλά σχετικά με το πως μπορείς να γίνεις digital nomad, δηλαδή με δικά μας λόγια ψηφιακός νομάς, αλλά στη πράξη είναι δύσκολο να το επιδιώξεις λόγω των εταιρειών. Πολλές εταιρείες ξεκίνησαν ξανά την on-site εργασία αφού κόμπασε η πανδημία, και ζητούν από τους εργαζομένους να γυρίσουν στα γραφεία. Άλλες πάλι, έχουν υιοθετήσει το hybrid system, δηλαδή κάποιες μέρες δουλεύουν από το γραφείο και κάποιες από το σπίτι τους. 

Το σίγουρο είναι ότι έχεις επιλογές αν θες ειλικρινά να γίνεις digital nomad. Αν η εταιρεία που δουλεύεις και αφού έχεις κάνει διαπραγματεύσεις δεν θα ακολουθήσει καθόλου το remote working system, τότε θα πρέπει να ξεκινήσεις την αναζήτηση νέας εργασίας. Είτε σε άλλες εταιρείες οι οποίες θα σου προσφέρουν αυτό το μοντέλο είτε ως freelancers μέσα από πλατφόρμες είτε ξεκινώντας μια δική σου επιχείρηση. Take your time, επειδή είναι σημαντική απόφαση που θα επηρεάσει τα οικονομικά σου αλλά και το mentality σου!

Διάβασε περισσότερα: 5 Καλές πρακτικές για Digital Nomads

Τι δουλειές μπορώ να κάνω μέσω ίντερνετ; 📡

ψηφιακός νομάς skills | where on earth

Παρακάτω θα δεις μερικά παραδείγματα από δουλειές που μπορείς να κάνεις μέσω του ίντερνετ. Θα σου ζητούσα όταν τα διαβάζεις να σκέφτεσαι και γενικότερα άλλες συναφείς δουλειές για να βρεις ίσως μια που θα μπορούσες να υποστηρίξεις, που θα σου άρεσε και θα σε έκανε και εσένα έναν digital nomad!

 

Διάβασε περισσότερα: Εργασία μέσω υπολογιστή: Ο Απόλυτος Οδηγός 2022

1. Προγραμματιστής ή Engineer👩🏻💻

Οι μηχανικοί, οι προγραμματιστές παιχνιδιών, οι προγραμματιστές εφαρμογών, οι προγραμματιστές πλήρους στοίβας και οι εναλλακτικοί προγραμματιστές είναι από τις πιο top κατηγορίες επαγγελματιών που μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι τους και μάλιστα με πολύ καλές απολαβές. Λόγω το ότι απαιτούν πολύ εξειδικευμένες γνώσεις αλλά και hard skills η ζήτηση είναι αρκετά μεγάλη είτε για εξωτερικούς συνεργάτες ( freelancers είτε για in-house δουλειά). 

Οι προγραμματιστές και οι μηχανικοί μπορούν να έχουν συνεχώς υψηλή ζήτηση, επειδή ο τομέας της πληροφορικής επεκτείνεται. Εάν δεν είσαι προγραμματιστής, ωστόσο, υπάρχουν διάφορα δωρεάν εργαλεία που είναι διαθέσιμα για να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τις ικανότητες σου. Και φυσικά πλατφόρμες όπως το Coursera & το Udemy στις οποία μπορείς να βρεις πάρα πολλά online μαθήματα με πιστοποιήσεις από καλά πανεπιστήμια ακόμα και από τη Google! Και φυσικά υπάρχει και το LinkedIn learning (premium account) στο οποίο μπορείς να ψάξεις για επιπλέον μαθήματα!

2. Social media 📱

Χειρίζεσαι τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης μιας εταιρείας και την παρουσία τους στο ίντερνετ. Οι διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης ευρέως γνωστοί ως social media managers, εργάζονται συχνά στην ομάδα πωλήσεων. Οι εναλλακτικές εργασίες περιλαμβάνουν:

  • Creating & managing των διαφημίσεων στα social media.
  • Ανάλυση στατιστικών στοιχείων engagement και customer conversions.
  • Δημιουργία ελκυστικών αναρτήσεων που προσελκύουν και έχουν engagement με τους customers, ενώ ταυτόχρονα ακολουθούν τα trends της εκάστοτε στιγμής.
  • Είναι οι εκπρόσωποι για την εξυπηρέτηση πελατών. Και πιο συγκεκριμένα για το community management των accounts που έχουν.

Ο εναλλακτικές ευθύνες θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιλαμβάνουν:

  • Επεξεργασία παραγγελιών και επιστροφών προϊόντων.
  • Αντιμετώπιση και διαχωρισμός ζητημάτων πελατών και επικοινωνιακής αξίας και
  • πληροφορίες προϊόντος με αγοραστές.

Αν αυτό σου ακούγεται ελκυστικό τότε τσέκαρε παραπάνω αυτό το επάγγελμα. Συχνά, ο κόσμος πιστεύει ότι ένας social media manager απλά ανεβάζει ποστάκια στο Instagram και βίντεο στο TikTok. Φυσικά, και δεν είναι μόνο αυτό!

3. Μεταφραστής – Κειμενογράφος ✍🏻

Η ζήτηση για μεταφραστές αλλά και κειμενογράφους, δηλαδή copywriters και content writers έχει αυξηθεί πλήρως επειδή το search engine optimisation ευτυχώς έχει γίνει πιο γνωστό και στα άτομα που δεν είναι πολύ οικεία σε digital θέματα. Οπότε εσύ ως ένας/μία digital nomad content writer θα μπορείς να γράφεις landing pages, άρθρα και product descriptions. Έτσι θα μπορέσουν να αποκτήσουν πιο ποιοτικό περιεχόμενο και να ανέβουν σε θέσεις στην αναζήτησή της Google. 

Προφανώς και θα πρέπει να έχεις μια έμφυτη αγάπη και motivation για την έρευνα και τη συγγραφή διότι αυτά τα δύο θα σε συνοδεύουν σε αυτό το επάγγελμα. Και από αυτά θα κρίνεται η δουλειά σου. Το ψωμί σου.

4. Επιχειρηματίας 📈

Ναι ακούγεται πολύ fancy όρος και πολύ ελκυστικός. Άλλωστε ελάχιστοι άνθρωποι δεν θα ήθελαν να είναι τα αφεντικά του εαυτού τους. Έτσι και εγώ δε το μετανιώνω στιγμή που έγινα επιχειρηματίας. Είναι μια μοναδική remote working εργασία σε αυτό που θέλεις να εργαστείς είτε σαν μια ατομική είτε σαν μια συναιτεριστική επιχειρήση. Αν δεν βρίσκεις κάτι το οποίο σε γεμίζει, ή αν πιστεύεις ότι υπάρχει lack σε πράγματα που σου αρέσουν τότε φιλική συμβουλή, να ψάξεις πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνεις κάτι, να δημιουργήσεις κάτι δικό σου.

Η επιχειρηματικότητα δεν είναι για τους αδύναμους στην καρδιά και στη ψυχή. Δεν είναι ούτε μία σαν όλες αυτές τις 9-5 δουλειές. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι πιο κερδοφόρο. Αυτό μπορεί να σε μοτιβάρει. Η συνεχής αναζήτηση για επιτυχίες. Πρέπει να πιστέψεις στην εταιρεία σου και να μπορείς να εργαστείς σταθερά για να την οραματιστείς να ανθίζει. Η έναρξη της δικής σου επιχείρησης μπορεί να σε διδάξει τεράστιες νέες δεξιότητες και να οξύνει αυτές που έχεις ήδη 💡

5. Πωλητής στο Ίντερνετ 🥇

Είναι πιθανό να πουλήσετε πάγο σε μια πολική αρκούδα; Εάν απαντήσατε καταφατικά, μια θέση ενός promoter, affiliate marketeer ή ακόμα και drop shipper μπορεί να είναι η σωστή γαι εσένα. Η online πώληση θα μπορούσε να είναι μια λέξη που αγγίζει τα πάντα που περιλαμβάνει μια τεράστια ποικιλία ικανοτήτων πώλησης. Θα δραστηριοποιείσαι σε search engine optimisation (SEO), search engine marketing (SEM), πωλήσεις  θυγατρικών, content marketing & content creation γενικότερα ή email marketing, ads creation & management, και πιθανώς να χρειάζεται να υπολογίζεις τα λογιστικά και όλα τα εξτρά αφού ουσιαστικά θα είσαι ο/η υπεύθυνος/η αυτής της δουλειάς. Από την προσέλκυση και επικοινωνία με τους πελάτες, μέχρι την δημιουργία και εκτέλεση όλου του customer flow.

Διάβασε περισσότερα: Ταξιδιωτική Ασφάλιση: Τι ασφάλεια χρειάζονται οι Digital Nomads

 

remote εργασία – Συνοπτικά 📝

Όπως είδες υπάρχουν πολλές και διαφορετικές δουλειές εκεί έξω που απαντούν στο hot ερώτημα “τι δουλειά μπορώ να κάνω μέσω Ίντερνετ”. Δουλειές υπάρχουν, αρκεί να τις κυνηγήσεις. Και αυτό δε σημαίνει να στέλνεις κάθε πέντε λεπτά βιογραφικά και cover letter αλλά το να αποκτάς συνεχώς νέα skills. Ο online κόσμος προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς και απαιτεί άμεσο adaptability από μεριάς σου. Οπότε αν είσαι “μέσα” για να γίνεις digital nomad δεν έχεις παρά να βρεις τη δουλειά που θα έκανες φουλ remotely και το πόσο committed είσαι. And you are halfway there!

 

Good luck! 

READY TO FIND OUT MORE?

γίνε μέλος του μεγαλύτερου digital nomads community στην ελλάδα

Κάνε εγγραφή στην πιο nomadic λίστα για λαμβάνεις πρωτ@ όλα τα insights του remote working!

Digital Nomad Tips

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου Digital Nomads Community της Ελλάδος!