Remote Worker: Πώς οι χώροι coworking καταπολεμούν την κοινωνική απομόνωση

remote worker | where on earth

Περιεχόμενα

Remote Worker: Πώς οι χώροι coworking καταπολεμούν την κοινωνική απομόνωση

💻 Eυέλικτο ωράριο, εξοικονόμηση χρημάτων, απουσία μετακίνησης, αυτονομία και έλεγχος του τρόπου εργασίας, αυτά είναι μόλις από τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει ένας remote worker. Γι’ αυτό και το μοντέλο remote εργασίας αυξάνεται συνεχώς. Μεγάλο μέρος εργαζομένων που αναγκάστηκαν να δουλέψουν με τηλεργασία στην πανδημία δεν ήθελαν να επιστρέψουν στον χώρο εργασίας τους. Παρόλα αυτά, παρόλο που ακόμα διατηρείται η ανθρώπινη επαφή με τη χρήση της τεχνολογίας, η προσωπική επικοινωνία παραμένει εξίσου σημαντική όσο ποτέ άλλοτε και η απομακρυσμένη πρόσβαση θα μπορούσε να απομονώσει τα άτομα.

💊 Ως θεραπευτικό φάρμακο ενάντια στη μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση έρχεται στο προσκήνιο το coworking ή οι κοινόχρηστοι χώροι εργασίας, που χρησιμοποιούνται τόσο από εταιρείες όσο κι από ελεύθερους επαγγελματίες.  

Διάβασε περισσότερα: Οφέλη Coworking Spaces: Γιατί το νέο trend θα σου αλλάξει τη ζωή

Tι κερδίζει ο Remote Worker; 

🥼 Οι εργαζόμενοι του μοντέλου remote working, σύμφωνα με μια μελέτη στο Journal of Applied Psychology, μπορούν να επωφεληθούν από τους χώρους coworking, εφόσον επιτρέπουν την κοινωνική αλληλεπίδραση. 

✔️Οι κοινόχρηστοι χώροι γραφείων όχι μόνο ανακουφίζουν από τα συναισθήματα της μοναξιάς, αλλά μπορούν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να προοδεύσουν, επειδή υπάρχει ελάχιστος άμεσος ανταγωνισμός. 

😄Ένας digital nomad μπορεί επίσης να αισθανθεί άνετα και να είναι περισσότερο ο εαυτός του με ένα mixed group από διαφορετικές εταιρείες και διαφορετικούς κλάδους. Το coworking, σύμφωνα με κάποια πρόσφατη έρευνα της Small Biz Labs, όχι μόνο καταπολεμά τη μοναξιά, αλλά κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους:

  • 89% ανέφεραν ότι είναι πιο ευτυχισμένοι
  • Το 83% ανέφερε ότι είναι λιγότερο μόνοι
  • Το 78% ανέφερε ότι η συνεργασία βοηθάει να διατηρούν την ψυχραιμία τους

Διάβασε περισσότερα: 8+1 Οφέλη Του Digital Nomad Lifestyle

Coworking- ευκαιρία για networking

remote working ψηφιακός νομάς | where on earth

Οι χώροι διαθέτουν καφετέριες και άνετους χώρους για να καθίσεις και να μιλήσεις. Προγραμματίζονται επίσης διαφορετικές εκδηλώσεις, όπου μπορείς να δικτυωθείς και να εμπνευστείς. Αυτά είναι τα κοινωνικά οφέλη που διαπιστώθηκαν από την ίδια έρευνα: 

  • Το 87% αναφέρει ότι συναντά άλλα μέλη για κοινωνικούς λόγους, ενώ το 54% δηλώνει ότι συναναστρέφεται με άλλα μέλη μετά τη δουλειά ή/και τα Σαββατοκύριακα
  • Το 79% δήλωσε ότι το coworking έχει διευρύνει τα κοινωνικά τους δίκτυα.
  • Το 80% ανέφερε ότι απευθύνονται σε άλλα μέλη του χώρου για βοήθεια ή καθοδήγηση
  • Το 64% δήλωσε ότι η δικτύωσή τους στο coworking ήταν σημαντική πηγή referrals για εργασία και επιχειρήσεις

🏢 Βασικό ρόλο παίζει και η ατμόσφαιρα του κάθε χώρου που σε πολλές περιπτώσεις δε θυμίζει τους χώρους ενός τυπικού γραφείου. Για παράδειγμα, ένας χώρος coworking στη Νέα Υόρκη διαθέτει έπιπλα country style, με ξύλινα τραπέζια και αιώρες. Ένας άλλος που απευθύνεται σε δημιουργικούς τύπους έχει εβδομαδιαία μαθήματα καλλιτεχνικής ζωγραφικής.

Διάβασε περισσότερα: Κοινότητα Digital Nomads: Πώς να επιλέξεις τον επόμενο προορισμό

Ας μιλήσουμε για μοναξιά

😔 Εκτός από κοινωνικό ζήτημα, η μοναξιά μπορεί να οδηγήσει σε αρκετά προβλήματα υγείας και μας κλέβει χρόνια όσο 15 τσιγάρα τη μέρα! Η αύξηση των remote workers έχει εξίσου συμβάλλει στην εξελισσόμενη “επιδημία μοναξιάς”. Μια άλλη μελέτη αναφέρει ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο τα περισσότερα μέλη εργάζονται σε χώρους συνεργασίας είναι η πραγματική ανθρώπινη επαφή. Με ταχύ ρυθμό αντίστοιχα με το remote working αυξάνεται και ο αριθμός των ατόμων που επιλέγουν να γίνουν ψηφιακοί νομάδες ή freelancers, σύμφωνα με άλλη μελέτη της MBO Partners.

Το Coworking είναι το next big thing στο τομέα της εργασίας

ψηφιακός νομάς ergasia

🧑💼Εκτός από τη μείωση της μοναξιάς της απομακρυσμένης εργασίας, οι χώροι συνεργασίας παρέχουν καταπληκτική τεχνολογία και υποδομές. Από τη στιγμή που ο εργαζόμενος είναι χαρούμενος, η παραγωγικότητας των εταιρειών θα αυξηθεί ραγδαία.

✔️Αν είσαι digital nomad ή ελεύθερος επαγγελματίας τα θετικά είναι ακόμα περισσότερα γιατί οι επαγγελματικές ευκαιρίες βοηθούν στη δημιουργία περισσότερων projects. 

💰 Ως ψηφιακός νομάς ή ελεύθερος επαγγελματίας remote worker θα πρέπει να καλύψεις μόνος σου το κόστος, αξίζει όμως τον κόπο. Μπορείς να αγοράσεις μια συνδρομή από 300 έως και πάνω από 1.000 δολάρια το μήνα, ανάλογα με το χώρο και την τοποθεσία.  

Διάβασε περισσότερα: Coworking Spaces: Η λύση στη μοναξιά του digital nomad

The bottom line 

Ένας χώρος coworking δίνει την ευκαιρία σε διαφορετικούς remote workers -ελεύθερους επαγγελματίες, digital nomads και εργαζόμενους start up ή συμβατικών επιχειρήσεων- να εργάζονται μόνοι τους όταν θέλουν, ανάμεσα σε άλλους εργαζόμενους με παρόμοια χαρακτηριστικά. Υπό αυτές τις συνθήκες, αυξάνεται η παραγωγικότητα και μειώνεται ταυτόχρονα η μοναξιά. 

READY TO FIND OUT MORE?

γίνε μέλος του μεγαλύτερου digital nomads community στην ελλάδα

Κάνε εγγραφή στην πιο nomadic λίστα για λαμβάνεις πρωτ@ όλα τα insights του remote working!

Digital Nomad Tips

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου Digital Nomads Community της Ελλάδος!