Part Time Remote Jobs: Τι να κάνεις για να ενισχύσεις το εισόδημά σου

part time remote jobs | where on earth

Περιεχόμενα

Part Time Remote Jobs: Τι να κάνεις για να ενισχύσεις το εισόδημά σου

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από τα part-time remote jobs, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να ορίζεις τις δικές σου ώρες, να εργάζεσαι από οπουδήποτε και να αναλαμβάνεις όση ή λίγη δουλειά θέλεις. Ωστόσο, μία από τις προκλήσεις της remote εργασίας είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί μια συνεπής και υψηλά αμειβόμενη θέση. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ μερικές συμβουλές για το τι μπορείς να κάνεις ώστε να ενισχύσεις το εισόδημα σου μέσω αυτού του είδους εργασίας. 

Ποια είναι τα οφέλη των part-time remote jobs

digital nomad remote εργασια | where on earth

 • Η remote εργασία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν πολλά οφέλη. Για παράδειγμα, οι remote εργασίες μπορούν να σου δώσουν την ευελιξία να εργάζεσαι από το σπίτι σου ή από οπουδήποτε αλλού έχεις σύνδεση στο internet. Αυτό μπορεί να είναι επωφελές εάν έχεις παιδιά, αν υπάρχει κάποιο οικογενειακό ή υγείας θέμα ή άλλες δεσμεύσεις που δυσκολεύουν το παραδοσιακό ωράριο εργασίας. 
 • Ακόμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από εργαζόμενους που πλησιάζουν τη σύνταξη και θέλουν να ξεφύγουν πιο γρήγορα από το 9-5. Επιπλέον, τα part-time remote jobs μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις το κόστος μεταφοράς και φροντίδας παιδιών.
 • Υπάρχουν επίσης ορισμένα οφέλη για την ψυχική υγεία. Αν είσαι πειθαρχημένος/η ώστε να μην επηρεάζεσαι εύκολα από το να δουλεύεις κατά κύριο λόγο μόνος/η σου τότε είσαι στη καλή πλευρά του mental health. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται εξ αποστάσεως είναι λιγότερο πιθανό να βιώσουν επαγγελματική εξουθένωση. Το λεγόμενο και πλέον διαδεδομένο burnout. 
 • Ανέφεραν επίσης υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Το επίσης λεγόμενο life and work balance. Έτσι, αν ψάχνεις για μια δουλειά που θα σε βοηθήσει να επιτύχεις μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, μια part-time remote εργασία ίσως να είναι το γιατρικό σου. Για εμένα πάντως ως ένα side hustle εισόδημα, ναι, είναι!

Διάβασε περισσότερα: Απομακρυσμένη Εργασία: Προσφέρει τελικά καλύτερο work-life balance;

2. Πώς να βρεις part-time remote jobs

Στα πιο πρακτικά τώρα και αφού πιστεύω πήρες μια γεύση για αυτού του είδος την εργασία ας δούμε πώς μπορείς να βρεις δουλειά.

 • Αρχικά, η Google είναι ο καλύτερος φίλος μας οπότε άνοιξε μια καινούρια καρτέλα και ξεκίνα την αναζήτηση. Αναζητώντας με το keyword part-time remote jobs θα καταφέρεις να βρεις πάρα πολλά αποτελέσματα τα οποία γίνονται εμφανή από πλατφόρμες που ανεβάζουν τέτοιου είδους αγγελίες.

 

 • LinkedIn, Indeed, FlexJobs, working nomads, remote.co, we work remotely και simply hired θα είναι μερικά μόνο από τα αποτελέσματα που θα βρεθούν στη πρώτη σελίδα αναζήτησης σου. 

 

 • Εκ πείρας θα σε συμβούλευα να μην αρχίσεις να ανοίγεις απλώς τις καρτέλες και να κοιτάς τις δουλειές και τα requirements τους. Αντιθέτως, κάνε μία προσωπική SWOT analysis, τσέκαρε τα δυνατά και αδύναμα σημεία σου. Κάνε ένα cross-check με προηγούμενες δουλειές που έχεις κάνει και κατέληξε στο τι θα μπορούσες να κάνεις με χαρά μέσα στη μέρα σου. Είμαι υποστηρίκτρια του να κάνεις το χόμπι σου δουλειά σου για να είσαι σε καλά επίπεδα όσον αφορά το mental health σου! 

 

 • Προετοίμασε δικά σου professional pitches και ξεκίνα να τα στέλνεις σε εργοδότες/εταιρείες που σε ενδιαφέρουν. Γράψε στο email ποια είναι η ειδικότητα σου και τι μπορείς να τους προσφέρεις. Ποια υπηρεσία δηλαδή και με ποια requirements. Πρέπει να είσαι πολύ clear στο ότι αναζητάς remote εργασία και μάλιστα part-time. Ρώτα τους αν έχουν κάποια θέση ανοιχτή αυτή τη περίοδο ή αν θα ήθελαν ακόμα και κάποια εξωτερική συνεργασία. Επισύναψε το βιογραφικό σου, το portfolio σου και ένα cover letter που κυρίως θα δείχνεις την όρεξη και επιθυμία να δουλέψεις για αυτούς.

Διάβασε περισσότερα: Θέσεις Εργασίας Remote: Πού να ψάξεις

Δοκίμασε και τους έμμεσους αλλά και άμεσους τρόπους, όπως ο τελευταίος, για να αυξήσεις τις πιθανότητες σου και επεκταθείς και στο networking και το personal brand σου. Θέλει αρετή και τόλμη το job hunt!

 

Δουλειές για part-time remote jobs

Βασικά, πλέον όπως καταλαβαίνεις και εσύ όλες οι δουλειές μπορούν να γίνουν remotely και εννοείται σε part-time εργασία. Απλώς και οι εργοδότες ψάχνουν κάτι πιο σταθερό και παραγωγικό μοντέλο για τις επιχειρήσεις τους. Εγώ θα σταθώ όμως στις δουλειές που κατά κανόνα έχουν ζήτηση και προσφορά remotely.

 

 • Writers: Content writer, copywriter, translator, Transcriber etc
 • IT people: Programmers, front-end, full stack etc
 • Virtual assistants
 • Marketeers: Social media manager, digital marketeer, advertising etc
 • Engineers
 • Graphic designers
 • Data entry
 • Customer support
 • Coaches: Life, career, business coach etc
 • Managers: Project, Product manager etc

Αυτές είναι γενικές κατηγορίες με κάποιες μόνο ελάχιστες από τις υποκατηγορίες τους. Αλλά και πάλι καλύπτουν αυτό το ευρύ φάσμα και μπορούν να γίνουν και σε part-time & remotely.

– Που θα έβλεπες εσύ τον εαυτό σου;

– Έχεις τα skills για να ξεκινήσεις σε κάποιο από αυτά;

Διάβασε περισσότερα: Remote Working: Τι Δουλειά Μπορώ να Κάνω Μέσω Ίντερνετ

Πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο μια part-time remote εργασία

 

 • Αυτοπειθαρχία, αυτοπειθαρχία. Αυτό είναι το σωστό mindset. Που πρέπει να αναπτύξεις αν θέλεις να μη βρεθείς στη σκοτεινή πολύ dark πλευρά της remote εργασίας. Γιατί σκοτεινή; Διότι, ειδκά όταν έχεις συνηθίσει να δουλεύεις με άλλο κόσμο, με τους συναδέλφους σου, με το αφεντικό να παραμονεύει. Με τη παντοτινή φίλη τη κίνηση και το χρόνο να μη κυλά στο γραφείο τότε η απότομη αλλαγή τρόπου εργασίας μπορεί ακόμα και κατάθλιψη να σου φέρει. 
 • Φέρε την ισορροπία δουλειάς και διασκέδασης στα μέτρα σου. Προετοίμασε το χώρο που εργάζεσαι σαν να ήσουν σε ένα γραφείο σε εταιρεία. Μη δουλεύεις πάνω στο κρεβάτι. Οκ, είναι βολικό αλλά θα είναι άβολο αν αρχίσεις να νυστάζεις. Αν πιστεύεις ότι είσαι πιο productive όταν φοράς ρούχα που θα φορούσες και έξω και όχι πιτζάμες τότε κάνε το. Δε σε περιορίζεις κανείς. Ίσα-ίσα. 
 • Αν έχεις πολύ πιο ελεύθερο χρόνο και ίσως δε τα βγάζεις πέρα οικονομικά τότε αναζήτησε και μια δεύτερη part-time remote εργασία ή ξεκίνα κάποια side hustle. Δες που θα μπορούσες να είσαι καλός/ή και που όντως θα γούσταρες αυτό που κάνεις και βήμα-βήμα ξεκίνα το. Έχε υπομονή και τσέκαρε πολλούς ανθρώπους που ήδη το κάνουν. 

 

Συμπερασματικά-remote working ✍🏻

Συνοπτικά, τα οφέλη ενός part-time remote job είναι η αποφυγή της μετακίνησης και ότι μπορείς να δουλέψεις από όπου εσύ θες. Το γεγονός ότι μπορείς να προγραμματίσεις όπως σε βολεύει καλύτερα τη δουλειά σου μέσα στη μέρα. Έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στη μέρα για τη προσωπική σου φροντίδα, τα χόμπι σου και τις εξωτερικές δουλειές. Εξοικονομείς χρήματα από την αποφυγή της μετακίνησης αφού δε θα ξοδεύεις χρήματα σε βενζίνη αλλά και στα άλλα μεταφορικά μέσα. Και τέλος, αποκτάς εμπειρία αφού θα ενισχύσεις το βιογραφικό σου με προϋπηρεσία και ένα portfolio, ενώ θα μπορείς να πληρώνεις και τους λογαριασμούς σου! 

Θα θυμάσαι ότι οι λύσεις δεν έρχονται εύκολα αν εμείς δεν τις κυνηγήσουμε και δεν αφήνουμε ανοιχτά τη πόρτα μας σε νέες ευκαιρίες. No pain, no gain και σε αυτό το κομμάτι!

Είσαι έτοιμος/η για αυτό το βήμα;

Καλή επιτυχία!

READY TO FIND OUT MORE?

γίνε μέλος του μεγαλύτερου digital nomads community στην ελλάδα

Κάνε εγγραφή στην πιο nomadic λίστα για λαμβάνεις πρωτ@ όλα τα insights του remote working!

Digital Nomad Tips

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου Digital Nomads Community της Ελλάδος!