μελιτζάνες στον φούρνο | where on earth

Μελιτζάνα η βασίλισσα του καλοκαιριού! Στον φούρνο ή στη σχάρα, σαλάτα ή πουρές, κοκκινιστή ή σκορδάτη, όπως και να μαγειρευτεί έχει μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές μας.

Θα καταλάβατε ήδη ότι τρελαίνομαι για μελιτζάνες και η αγαπημένη μου εκδοχή είναι με με σάλτσα ντομάτας και λευκό τυρί στον φούρνο. Νομίζω ότι όταν η μελιτζάνα συναντά την τομάτα και οποιοδήποτε Ελληνικό λευκό τυρί, δημιουργεί μια έκρηξη γεύσεων που εγώ δε μπορώ να αντισταθώ με τίποτα!

μελιτζάνες στον φούρνο | where on earth

Αυτή η συνταγή για μελιτζάνες στον φούρνο είναι πανεύκολη και σούπερ υγιεινή. Παρόλο που της μελιτζάνας της αρμώζει μια γύρα στο τηγάνι πριν οτιδήποτε άλλο, το ψήσιμο στον φούρνο προρσφέρει ένα εξίσου νόστιμο αποτέλεσμα στο τέλος.

Και επειδή μου αρέσει να δοκιμάζω Ελληνικά προϊόντα, αυτή τη φορά δοκίμασα τον χυμό κόκκινης ντομάτας Mala Peruviana και ενθουσιάστηκα! Παρόλο που είμαι υπέρμαχος της εποχικότητας και των φρέσκων υλικών, αυτός ο χυμός ήταν μια τρομερά ωραία έκπληξη!

Το μπουκάλι είναι γυάλινο και σφραγισμένο με μαύρο κερί, και αυτός ήταν ο πρώτος λόγος που μου κίνησε την περιέργεια να τον δοκιμάσω. Ανοίγοντας το μπουκάλι το άρωμα ήταν λες και μόλις είχα τρίψει καλαιρινές, μεστωμένες ντομάτες. Ξέρεις ότι δεν κάνω προώθηση και τοποθέτηση προϊόντων, παρά μόνο αν μου άρεσαν πραγματικά. Σου προτείνω, λοιπόν, να δώσεις στη Mala Peruviana μια ευκαιρία!

μελιτζάνες στον φούρνο | where on earth

Οι περισσότερες συννταγές για μελιτζάνες στον φούρνο χρησιμοποιούν φέτα. Και μη με παρεξηγήσεις, λατρεύω την καλή φέτα! Όμως λατρεύω να πειραματίζομαι με τα άπειρα λευκά τυριά της χώρας μας. Έχω καταλήξει ότι στις μελιτζάνες με τομάτα το καλύτερο τυρί είναι ένας κατσικίσιος ωριμασμένος κορμός. Δοκιμάσε το και θα με θυμηθείς!

μελιτζάνες στον φούρνο | where on earth

Και τέλος αντί για μαύρο πιπέρι, χρησιμοποιώ μια πιπερίτσα τσίλι δικής μου παραγωγής. Έχω το συνήθειο να συλλέγω σπόρους από τα ταξίδια μου και να προσπαθώ να αναπαράξω τις γευστικές αναμνήσεις στο σπίτι.

Παρόλα αυτά, όμως, πιστεύω ότι αν σου αρέσει το λίγο πικάντικο η καυτερή πιπεριά είναι ο κανόνας στις κόκκινες σάλτσες.

Παρακάτω θα βρεις την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για μελιτζάνες στον φούρνο!

μελιτζάνες στον φούρνο | where on earth
μελιτζάνες στον φούρνο | where on earth

Μελιτζάνες στον φούρνο

Χρόνος Προετοιμασίας: 10' | Χρόνος Μαγειρέματος: 45' | Μερίδες: 4

Εκτυπώστε τη λίστα με τα υλικά και σιγουρευτείτε ότι δε ξεχάσατε να αγοράσετε κάποιο από αυτά!

Εκτυπώστε τη συνταγή!
Στείλτε τη συνταγή

Υλικά

Τι θα χρειαστείτε

| Danai

Εκτέλεση