Πώς πληρώνονται οι ψηφιακοί νομάδες: 7+1 Καλύτερες Τράπεζες για Digital Nomads

τράπεζες για digital nomads | where on earth

Περιεχόμενα

Πώς πληρώνονται οι ψηφιακοί νομάδες: 7+1 Καλύτερες τράπεζες για digital nomads

remote working bank | where on earth

Αν ξεκινάς τώρα το ταξίδι σου ως ψηφιακός νομάς, σίγουρα έχεις σκεφτεί τις τραπεζικές συναλλαγές. Τι γίνεται με τα τέλη των ΑΤΜ; Και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες; Όπως όμως θα διαπιστώσεις και παρακάτω, όσο εύκολο σου είναι να πηγαίνεις από το ένα μέρος στο άλλο, το ίδιο εύκολο είναι να διαλέξεις τελικά την τράπεζα που καλύπτει τις δικές σου προσωπικές ανάγκες. 

Διάβασε περισσότερα: Φορολογία για digital nomads

👉 Μετά από ενδελεχή έρευνα, σου έχω ετοιμάσει μια λίστα με τις οκτώ καλύτερες τράπεζες για Digital Nomads, για να ξέρεις πού αξίζει να αποταμιεύσεις τα χρήματά σου. 

Γιατί ειναι τόσο σημαντικές οι τραπεζικές συναλλαγές για έναν digital nomad;

Αν και η βασική σκέψη ενός remote working εργαζόμενου είναι η οργάνωση του επόμενου ταξιδιού, οι τραπεζικές συναλλαγές εξακολουθούν να είναι ένα σημαντικό θέμα και χρειάζονται την ίδια φροντίδα, για να αποφύγεις τις κρυφές χρεώσεις και τα τέλη.

🤔 Τι συμβαίνει όταν χρειαστεί να χειριστείς πολλαπλά διαφορετικά νομίσματα; Όταν είσαι συνεχώς εν κινήσει; Όταν πρέπει να πληρωθείς; Κανείς δεν θέλει να πληρώνει κανονικά τραπεζικά τέλη. Γι’ αυτό, θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο να έχεις περισσότερους από έναν τραπεζικούς λογαριασμούς ή τουλάχιστον έναν που να διευκολύνει τον τρόπο ζωής σου.

Οι 7+1 καλύτερες τράπεζες για digital nomads

τράπεζες για digital nomads | where on earth

Charles Schwab Bank

💰 Η Charles Schwab τείνει να είναι η νούμερο ένα επιλογή λόγω των πολλών ελκυστικών χαρακτηριστικών του τρεχούμενου λογαριασμού της για όσους έχουν επιλέξει τη remote εργασία. 

Γιατί θα την αγαπήσει ένας digital nomad; Επιστρέφει τα διεθνή τέλη των ΑΤΜ! Αυτό είναι το πιο δελεαστικό προνόμιο της συναλλαγής με την Charles Schwab και εξοικονομεί τόσα πολλά χρήματα, ειδικά αν σ’ αρέσει να μετακινείσαι συχνά μεταξύ χωρών με διαφορετικό συνάλλαγμα.

👎 Ποια είναι η παγίδα; Θα πρέπει να είσαι κάτοικος Αμερικής, αλλά πρέπει επίσης να βρίσκεσαι στη χώρα κατά το άνοιγμα του λογαριασμού, ακόμη και αν το κάνεις online.

N26

💰 Είναι γνωστές και ως άμεσες τράπεζες ή τράπεζες χωρίς υποκαταστήματα, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν μόνο ψηφιακά. Από το άνοιγμα ενός λογαριασμού έως τον έλεγχο των κεφαλαίων σας, δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να περιμένεις σε κάποια ουρά. 

Γιατί θα την αγαπήσει ένας digital nomad; Εκτός από το γεγονός ότι όλα είναι online και έχεις 24ωρη υποστήριξη πελατών, η N26 φροντίζει για τα τέλη συναλλαγών στο εξωτερικό, γεγονός που την καθιστά μια από τις ιδανικές τράπεζες για digital nomads

👎 Ποια είναι η παγίδα; Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες είναι το ζήτημα της ασφάλειας. Υπήρξαν πελάτες- θύματα απάτης phishing στις αρχές του 2019, που όμως διορθώθηκε γρήγορα και πιθανότατα οφειλόταν στη γρήγορη ανάπτυξη της εταιρείας Πέραν τούτου, η N26 δεν είναι διαθέσιμη σε όλους και μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα σε μερικές χώρες. 

Διάβασε περισσότερα: Κοινότητα Digital Nomads: Πώς να επιλέξεις τον επόμενο προορισμό

Revolut

💰 Η Revolut λειτουργεί όπως η STACK (δες παρακάτω), αλλά έχει μερικά πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους κατοίκους της Ευρώπης και λειτουργεί με μια απλή εφαρμογή που μπορείτε να αποκτήσετε στο iPhone ή τη συσκευή Android.

Γιατί θα την αγαπήσει ένας digital nomad; Με τη Revolut, μπορείς να αποθηκεύεις έως και πέντε διαφορετικά νομίσματα στο λογαριασμό σου και να σηκώνεις χρήματα από οποιοδήποτε ΑΤΜ σε όλο τον κόσμο. Αποκτάς επίσης έναν νόμιμο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μισθοδοσία.

👎 Ποια είναι η παγίδα; Αν και η Revolut προσφέρει ανταλλαγή συναλλάγματος στην τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία της αγοράς (μέσω της Mastercard), υπήρξαν αναφορές ότι αυτό δεν ισχύει πάντα. Και πάλι, αυτή η επιλογή δεν λειτουργεί για όλους. Επομένως, αν δεν λειτουργεί στη χώρα σας, ίσως χρειαστεί να εξετάσεις διαφορετικές επιλογές.

STACK

💰 Μια νέα επιλογή σχετικά με τις τράπεζες για ψηφιακούς νομάδες από τον Καναδά είναι και η προπληρωμένη κάρτα STACK Prepaid Mastercard. Μερικοί μπορεί να μην είναι πολύ πρόθυμοι να υπογράψουν για κάτι τέτοιο, αλλά η STACK προσφέρει κάποια ευεργετικά προνόμια με το πρόγραμμά της. 

Γιατί θα την αγαπήσει ένας ψηφιακός νομάς; Όχι μόνο δεν υπάρχει μηνιαία χρέωση, χρέωση ΑΤΜ ή χρέωση διεθνών μεταφορών, αλλά είναι επίσης δωρεάν η προσθήκη χρημάτων στην κάρτα. Επίσης μπορείς να εγγραφείς για την κάρτα online, οπότε δεν χρειάζεται να περιμένεις σε ουρά μόνο και μόνο για να τη ρυθμίσεις.

👎 Ποια είναι η παγίδα; Παρόλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη STACK σε όλο τον κόσμο εύκολα, υποστηρίζει μόνο το καναδικό νόμισμα και, ως εκ τούτου, περιορίζει τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να προσθέτεις χρήματα στον λογαριασμό. Αν και είναι πολύ εύκολο, μπορείς να προσθέσεις χρήματα στην κάρτα σου μόνο μέσω ηλεκτρονικής μεταφοράς από τον καναδικό τραπεζικό σου λογαριασμό ή αυτοπροσώπως σε ένα ταχυδρομείο του Καναδά.

Monese

💰 Παρουσιάζοντας ομοιότητες με τη N26 και τη Revolut, συγκαταλέγεται σε μια από τις καλύτερες τράπεζες για ψηφιακούς νομάδες. Μέσω μιας εφαρμογής, η Monese σου επιτρέπει να έχεις λογαριασμό σε λίρες Αγγλίας ή σε ευρώ και είναι διαθέσιμη μόνο για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Γιατί θα την αγαπήσει ένας ψηφιακός νομάς; Μπορείς εύκολα να παρακολουθείς όλα τα τραπεζικά σου στοιχεία μέσα από την εφαρμογή, εκτελώντας παράλληλα τη remote εργασία σου. Θα λαμβάνεις ειδοποιήσεις για συναλλαγές και όταν ξοδεύεις χρήματα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ασφαλές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σας στο εξωτερικό χωρίς χρεώσεις.

👎 Ποια είναι η παγίδα; Είναι διαθέσιμη μόνο για τους κατοίκους της Ευρώπης και έχοντας κατά νου ότι η Monese είναι ένας αρκετά νέος παίκτης στον κλάδο, δεν είμαι 100% σίγουρη για τη ασφάλειά της.

Wise

💰 Θεωρείται μια από τις ανερχόμενες εταιρείες διεθνών μεταφορών και δημιουργήθηκε για να καταπολεμήσει τα υψηλά τέλη μεταφοράς. 

Γιατί θα την αγαπήσει ένας digital nomad; Η Wise προσφέρει τα χαμηλότερα τέλη όταν στέλνεις και λαμβάνεις μεγάλα χρηματικά ποσά (πάνω από 1.000 δολάρια). Επίσης μπορείς να αποκτήσεις μια τραπεζική κάρτα Wise και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πληρώνεσαι για το remote working αφού τα τέλη είναι εξαιρετικά χαμηλά!

👎 Ποια είναι η παγίδα; Με μόνο 48 χώρες στις οποίες μπορείς να στείλεις χρήματα και λιγότερες από τις οποίες μπορείς να λάβεις, η Wise στερείται της ελευθερίας του πού μπορούν να πάνε τα χρήματά σου, καθώς λειτουργεί μόνο για κατοίκους ορισμένων χωρών.

PayPal

💰 Ως μια από τις μεγαλύτερες ψηφιακές τραπεζικές πλατφόρμες, είναι συνάμα και μια από τις καλύτερες τράπεζες για ψηφιακούς νομάδες. Η εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά με στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου νομίσματος, αλλά κατέληξε να περιοριστεί στην ιδέα της εύκολης μεταφοράς χρημάτων μεταξύ χωρών.

Γιατί θα την αγαπήσει ένας digital nomad; Δεδομένου ότι η PayPal είναι μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες για την ψηφιακή μεταφορά χρημάτων, έχει αναπτύξει την υπηρεσία της ώστε να υποστηρίζει πάνω από 200 χώρες και 25 διαφορετικά νομίσματα.

👎 Ποια είναι η παγίδα; Σε αντίθεση με ορισμένες άλλες εταιρείες, η PayPay χρεώνει ένα ποσοστό αντί για ένα σταθερό ποσό για τις μεταφορές της, το οποίο μπορεί να αθροιστεί για μεγαλύτερες μεταφορές. Έχουν επίσης την τάση να αυξάνουν τακτικά τις χρεώσεις τους, πράγμα που σημαίνει ότι χάνεις όλο και περισσότερα χρήματα.

Payoneer

💰 Ως μία από τις νεότερες ψηφιακές τραπεζικές επιλογές, η Payoneer έχει δημιουργήσει ένα σταθερό πελατολόγιο που περιλαμβάνει τις εταιρείες Airbnb και Fiverr. Διαθέτουν ένα τεράστιο δίκτυο που υποστηρίζει 150 τοπικά νομίσματα σε όλο τον κόσμο.

Γιατί θα την αγαπήσει ένας ψηφιακός νομάς; Η Payoneer χρεώνει ένα πάγιο ποσό 3 δολαρίων ανά μεταφορά. Μπορείς επίσης να παραγγείλεις μια κάρτα η οποία είναι αρκετά εξυπηρετική. 

👎 Ποια είναι η παγίδα; Έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί περισσότερο τις μεγάλες επιχειρήσεις και το ηλεκτρονικό εμπόριο, πράγμα που σημαίνει ότι ως ένας ελεύθερος επαγγελματίας, μπορεί να καταλήξεις να πληρώνεις περισσότερα τέλη. Επίσης, εάν παραγγείλεις την κάρτα, τα τέλη είναι αρκετά υψηλά.

The bottom line 

digital nomad remote εργασια | where on earth

💡 Όπως βλέπεις, υπάρχουν αρκετές επιλογές όσον αφορά τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις αμοιβές για τη remote εργασία. Συνιστώ να χρησιμοποιείς 2 ή 3 διαφορετικές τράπεζες ταυτόχρονα για να αποφύγεις τα προβλήματα και να έχεις πάντα εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Διάβασε περισσότερα: Εργασία από το σπίτι ως γραμματέας: Οδηγός για Virtual Assistant

READY TO FIND OUT MORE?

γίνε μέλος του μεγαλύτερου digital nomads community στην ελλάδα

Κάνε εγγραφή στην πιο nomadic λίστα για λαμβάνεις πρωτ@ όλα τα insights του remote working!

Digital Nomad Tips

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου Digital Nomads Community της Ελλάδος!