ταξιδιωτική ασφάλεια κοστος | where on earth

Ταξιδιωτική Ασφάλεια: Πόσο κοστίζει;

ταξιδιωτική ασφάλεια κοστος: Πόσο κοστίζει;

Η ταξιδιωτική ασφάλιση γίνεται όλο και πιο σημαντική. Μπορεί να σου δώσει ψυχική ηρεμία, καθώς και οικονομική προστασία σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Αλλά πόσο κοστίζει η ταξιδιωτική ασφάλιση; Και τι καλύπτει; Ας εξερευνήσουμε αυτό το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες!

Ταξιδιωτικές Ασφαλίσεις 🏝

ταξιδιωτική ασφάλεια online | where on earth

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ένα είδος ασφάλισης που καλύπτει τους κινδύνους από ταξίδια στο εξωτερικό. Quiet obvious.

Αυτή η ασφάλιση μπορεί να καλύψει ιατρικά έξοδα, χαμένες αποσκευές και ακυρώσεις ταξιδιών. Περιλαμβάνει επίσης παροχές ακύρωσης που σας αποζημιώνουν εάν το ταξίδι σας πρέπει να ακυρωθεί επειδή εσείς ή ένα μέλος της οικογένειας σου αρρωσταίνει πριν από τις ημερομηνίες του ταξιδιού.

Μπορείς να αγοράσεις ταξιδιωτική ασφάλιση online μέσω μιας ασφαλιστικής εταιρείας όπως η Allianz Global Assistance, η Travel Guard ή η World Nomads. Αυτή η κάλυψη δεν υποκαθιστά την ασφάλιση υγείας. Eίναι μια προσθήκη στο βασικό συμβόλαιο που καλύπτει ιατρικά επείγοντα περιστατικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο εξωτερικό.

Τύποι ταξιδιωτικής ασφάλισης ✈️

Έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις ταξιδιωτική ασφάλιση με διάφορους τρόπους. Μπορείς να την αγοράσεις online, offline, μέσω ενός πράκτορα ή μεσίτη, μέσω της τράπεζας ή της εταιρείας πιστωτικών καρτών σου.

Online: 

Το online καθιστά εύκολη την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης στις μέρες μας. Αρκεί να αναζητήσεις στο Google “ταξιδιωτική ασφάλιση” και θα βρεις δεκάδες εταιρείες να προσφέρουν συμβόλαια στις ιστοσελίδες τους. Θα βρεις επίσης ιστοσελίδες σύγκρισης που σας δίνουν πρόσβαση σε πολλές προσφορές ταυτόχρονα. Και μερικές σου επιτρέπουν να πληρώσεις το συμβόλαιο επίσης online!

Διάβασε περισσότερα: Μπανγκόκ Ταϊλάνδη: Ο Απόλυτος Οδηγός για Digital Nomads

Offline: 

Αν προτιμάς να μην αγοράζεις μέσω online ή αν δεν υπάρχει διαθέσιμη επιλογή από την εταιρεία της οποίας το προϊόν ή η υπηρεσία σου ενδιαφέρει, πολλά ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν επίσης συμβόλαια. Μερικές φορές μάλιστα πωλούν απευθείας μέσω των δικών τους ιστότοπων αντί να κατευθύνουν τους πελάτες αλλού (πράγμα που σημαίνει ότι συχνά δεν υπάρχει επιπλέον κόστος).

Αυτοπροσώπως: 

Ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους αυτοπροσώπως, επειδή αισθάνονται πιο άνετα να κάνουν ερωτήσεις από κοντά απ’ ό,τι online ή τηλεφωνημάτων. Άλλοι προτιμούν να μην γνωρίζει κανείς άλλος τα προσωπικά τους στοιχεία. Άλλοι πάλι δεν εμπιστεύονται τον εαυτό τους να αγοράσουν κάτι που ενδεχομένως να είναι τόσο ακριβό χωρίς να μιλήσουν πρώτα με κάποιον και να βεβαιωθούν ότι παίρνουν αυτό που θέλουν από αυτό!

Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση;

ταξιδιωτική ασφάλεια | where on earth

Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να παρέχει κάλυψη για διάφορες καταστάσεις. Ορισμένα κοινά συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης παρέχουν κάλυψη για:

  • Ιατρικά έξοδα
  • Χαμένες αποσκευές ή κλεμμένα αντικείμενα
  • Ακύρωση πτήσεων και άλλων μεταφορικών υπηρεσιών, εάν δεν είναι δικό σου λάθος (π.χ. καιρικές συνθήκες ή απεργίες αεροπορικών εταιρειών)
  • Έξοδα αντικατάστασης χαμένου ή κλεμμένου διαβατηρίου (note ότι ορισμένα συμβόλαια δεν το καλύπτουν αυτό)
  • Θάνατος και τραυματισμός κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (ορισμένα συμβόλαια καλύπτουν μόνο ορισμένους τύπους θανάτου και τραυματισμού. Άλλα δεν καλύπτουν κανέναν τύπο. Εξαρτάται από το συμβόλαιο που θα επιλέξεις)

Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί επίσης να προσφέρει άλλους τύπους κάλυψης, όπως: 

Κάλυψη για καθυστέρηση του ταξιδιού λόγω κακών καιρικών συνθηκών στον προορισμό σας. Διακοπή του ταξιδιού σας λόγω καθυστερημένων πτήσεων ή ακυρωμένων τρένων. Κάλυψη για απώλεια αποσκευών κατά τη διάρκεια ταξιδιού με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο, αυτοκίνητο κ.λπ.

Πόσο κοστίζει η ταξιδιωτική ασφάλιση; 💸

Μπορείς να αγοράσεις ταξιδιωτική ασφάλιση online, μέσω ενός πράκτορα ή απευθείας από τον ασφαλιστή. Επίσης, να την αποκτήσεις μέσω της πιστωτικής σου κάρτας ή του εργοδότη σου.

Τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης διατίθενται σε δύο βασικούς τύπους: Συμβόλαια για ένα ταξίδι και ετήσια συμβόλαια πολλαπλών ταξιδιών.

Το ενιαίο ταξίδι αφορά ένα μόνο ταξίδι, ενώ το ετήσιο πολλαπλό ταξίδι καλύπτει πολλαπλά ταξίδια σε διάστημα 12 μηνών και είναι γενικά φθηνότερο από την αγορά συμβολαίων ενιαίου ταξιδιού κάθε φορά που φεύγετε. Ο αριθμός των καλυπτόμενων ημερών διαφέρει από ασφαλιστή σε ασφαλιστή, αλλά συνήθως κυμαίνεται από επτά έως 30 ημέρες ανά ταξίδι (συνήθως ανανεώσιμες).

Διάβασε περισσότερα: Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη

Το κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλισης εξαρτάται από τους όρους ☑️

Το κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλισης εξαρτάται από τους όρους και τις προϋποθέσεις. Όσο περισσότερο θέλεις να καλύψεις το ταξίδι σου, τόσο περισσότερο θα κοστίζει. Αν δεν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι τόσο μεγάλη κάλυψη, τότε η ασφάλεια σου μπορεί να είναι και φθηνότερη σε τιμή.

Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται από το πόσα πραγματικά ξοδεύουν για ταξιδιωτική ασφάλιση όταν προετοιμάζονται για τις διακοπές τους ή το επαγγελματικό τους ταξίδι. Να έχεις στο μυαλό σου το καλύτερο συμβόλαιο, αλλά μπορεί να καταλήξεις να πληρώσεις περισσότερα από τα αναμενόμενα, αν γίνουν αλλαγές στο δρομολόγιο σου μετά την αγορά του συμβολαίου!

Συμπερασματικά ✍🏻

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσεις τον εαυτό σου και την οικογένεια σου. Να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο που λέμε. Το κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλισης εξαρτάται από το τι θέλεις να καλύψεις, πόσο καιρό θα ταξιδέψεις και πού θα πας. Εάν σκοπεύεις να ταξιδέψεις σε περισσότερες από μία χώρες, τότε ίσως αξίζει να ρωτήσεις τον μεσίτη σου και για παγκόσμια κάλυψη, ώστε τυχόν ιατρικά έξοδα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της διαμετακόμισης να καλύπτονται επίσης από το εν λόγω συμβόλαιο 💁🏻‍♀

Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες για:

Βρείτε μας στο Facebook

Και στο Instagram

Δείτε επίσης