Digital Νομάς 7+1 Tips: Πώς να γυρίσεις τον κόσμο καθώς δουλεύεις

digital νομάς tips | where on earth

Περιεχόμενα

Η old-fashioned ζωή στο γραφείο και το κλασικό ωράριο 9 με 5 έχουν πλέον ξεπεραστεί. Ο ψηφιακός νομαδισμός και το remote working είναι ο fast-rising τρόπος ζωής των νέων εργαζομένων και επιχειρηματιών. Τι είναι όμως ο digital νομάς, και τι πρέπει να ξέρεις πριν αποφασίσεις να υιοθετήσεις μια τέτοια προσέγγιση ζωής; Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε πολύτιμες συμβουλές για το πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα οφέλη του digital nomadism και να γυρίσεις τον κόσμο… δουλεύοντας! 

🤔 Τι είναι ο digital νομάς;

Οι ψηφιακοί νομάδες είναι επαγγελματίες που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, εργαζόμενοι απλά από τους φορητούς υπολογιστές τους. Θέτουν ως πρωταρχικό τους στόχο να αλλάζουν τον τόπο διαμονής τους όσο συχνά αυτοί επιθυμούν και έχουν βρει τον τρόπο να κερδίζουν καλά χρήματα, εξερευνώντας νέα μέρη και γνωρίζοντας νέους ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και νοοτροπίας. 

💡 Ο όρος σταθερότητα στο εργασιακό περιβάλλον είναι πλέον υπερτιμημένος – το ρίσκο και η εξερεύνηση είναι η νέα κινητήρια δύναμη.

 > 👀 Διάβασε περισσότερα: Πώς να γίνω Digital Nomad: Οδηγός για τη Νομαδική ζωή

 

✔️ 7+1 Tips για να ταξιδέψεις στον κόσμο ως digital nomad

digital νομάς | Where on Earth

1.Βρες μια δουλειά που σου ταιριάζει και δούλεψε στα skills σου προκαταβολικά

 

💻 Βρες μια δουλειά που σου ταιριάζει και ανάπτυξε τα digital nomad skills που θα σου επιτρέπουν να την κάνεις εξ αποστάσεως. Κάνε λίστες, βρες τα ενδιαφέροντά σου και δες τι πουλάει στο χώρο του remote working. Η ιδανική δουλειά θα καταναλώνει ελάχιστο χρόνο και θα σου επιτρέπει να περνάς τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα εξερευνώντας και βλέποντας αξιοθέατα. 

2. Επίλεξε μια χώρα με σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο 

 

🌐 Όταν εργάζεσαι, δεν έχεις την πολυτέλεια να εξαφανιστείς από τα ραντάρ των πελατών σου για αρκετές συνεχόμενες ημέρες. Απόφυγε περιοχές με υποβαθμισμένη σύνδεση στο διαδίκτυο ή υψηλό κίνδυνο φυσικών καταστροφών. Όταν εγκατασταθείς σε μια συγκεκριμένη περιοχή, προσπάθησε να περιβάλλεσαι από κορυφαίες υποδομές που θα σου επιτρέψουν να εργάζεσαι με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Και επειδή καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο αλλά και σημαντικό, κατέγραψα Ποιες Χώρες για Digital Nomads είναι οι καλύτερες.

3. Προσάρμοσε το πρόγραμμα σου στην επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής

 

🤝 It’s all about networking. Αν θέλεις να αναπτύξεις τις επιχειρηματικές σου ιδέες, θα πρέπει να προσπαθήσεις να συναντήσεις όσο το δυνατόν περισσότερους επαγγελματίες συναδέλφους. Επικοινώνησε με ξενώνες, coworking spaces και άλλους χώρους που απευθύνονται σε ψηφιακούς νομάδες. Ρώτησε τους αν έχουν ειδικές προσφορές, αν διαθέτουν εποχιακές εκπτώσεις ή αν φιλοξενούν networking events. 

4. Προγραμμάτισε τον φόρτο της εργασίας σου με ευελιξία

 

🗒️ Καθόρισε ευέλικτες προθεσμίες. Όταν εργάζεσαι από το γραφείο, μπορείς να αναβάλλεις τις εργασίες σου μέχρι την τελευταία στιγμή,  ωστόσο, αυτή η πολυτέλεια δεν σου δίνεται ενώ ταξιδεύεις. Προγραμμάτισε τον φόρτο εργασίας σου, έτσι ώστε να τελειώσεις τα περισσότερα tasks σου αρκετά νωρίτερα και να προβλέψεις τυχόν καθυστερήσεις. 

 

 > 👀 Διάβασε περισσότερα: 5 εργαλεία remote working για παραγωγικότητα το 2022

 

5. Οργάνωσε τα οικονομικά σου & stick to your budget

 

💰 Let’s talk money. Πέρα από αυτά που έχεις ήδη προγραμματίσει να ξοδέψεις (γιατί ας μη ξεγελιόμαστε, αν έχεις πάρει την απόφαση να γίνεις digital nomad έχεις κάνει τον προϋπολογισμό σου), αποφάσισε ποιό είναι το ελάχιστο οικονομικό απόθεμα έκτακτης ανάγκης. Όταν ταξιδεύεις από τον έναν προορισμό στον άλλο, μπορείς να ξοδεύεις μια συγκεκριμένη αναλογία αυτού του ποσού, αλλά μόλις εγκατασταθείς, προσπάθησε να μείνεις on a budget.

6. Χρησιμοποίησε όσο το δυνατόν περισσότερα συστήματα πληρωμών

 

📲 Μοίρασε τις αποταμιεύσεις σου σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, ηλεκτρονικά πορτοφόλια και κρυπτο-πορτοφόλια. Εάν ένα σύστημα μπλοκάρει κατά λάθος τον λογαριασμό σου, θα εξακολουθείς να έχεις πρόσβαση στα υπόλοιπα. Βεβαιώσου ότι η πρόσβαση στους λογαριασμούς σου είναι αρκετά περίπλοκη και επίλεξε τις πιο αξιόπιστες λύσεις πληρωμών, ενεργοποιώντας προηγμένες μεθόδους ασφαλείας.

7. Ενεργοποίησε το remote blocking των ηλεκτρονικών συσκευών σου 

 

🔐 Αν κάποιος κλέψει τις συσκευές σου, φρόντισε να μπορείς να τις μπλοκάρεις εξ αποστάσεως, ώστε οι κλέφτες να μην έχουν πρόσβαση στο πολύτιμο περιεχόμενό τους. Επίσης, τσέκαρε και το ενδεχόμενο να εγκαταστήσεις εφαρμογές και λογισμικά που εντοπίζουν την περιοχή των συσκευών σου, ώστε να το καταγγείλεις στην αστυνομία.

8. Μη παραλείπεις τον προσωπικό σου χρόνο 

 

🧘 Χαλάρωσε. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και αναλογίσου το τι σε έχει βοηθήσει – ή και όχι, μέχρι τώρα. Πρόσθεσε νέες επαφές στα κοινωνικά σου δίκτυα, κράτησε ημερολόγιο και ανάλυσε όλα τα γεγονότα και τις εντυπώσεις των τελευταίων 24 ωρών. Αυτό θα σου επιτρέψει να ξεκουραστείς σωστά, και να σχεδιάσεις αλλά και να φιλτράρεις πιο λογικά τις επόμενες κινήσεις σου. 

Η ζωή ενός digital nomad είναι δύσκολη, αλλά αξίζει το ρίσκο 

Ναι, επιλέγοντας να ζήσεις ως digital νομάς, είναι πολύ αναμενόμενο να βρεθείς αντιμέτωπος με τη μοναξιά σου ή και φυσικά με την κριτική από τους ανθρώπους σου πίσω στο σπίτι. Μη ξεχνάς όμως, το digital nomad lifestyle χρειάζεται πρόγραμμα και σταθερό χαρακτήρα. Άλλωστε οι ευκαιρίες είναι αμέτρητες και η επιλογή δική σου! 

Έχεις ακόμα ερωτήσεις για τη ζωή του digital νομά;

 

 > 👀 Διάβασε περισσότερα: FAQ Digital Nomads: συχνές ερωτήσεις για τη νομαδική ζωή

Όλα είναι μια απόφαση. Μια απόφαση που θα σου αλλάξει τη ζωή.

READY TO FIND OUT MORE?

γίνε μέλος του μεγαλύτερου digital nomads community στην ελλάδα

Κάνε εγγραφή στην πιο nomadic λίστα για λαμβάνεις πρωτ@ όλα τα insights του remote working!

Digital Nomad Tips

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου Digital Nomads Community της Ελλάδος!