Digital Nomad Lifestyle: Τι χρειάζεται για να γίνω Digital Nomad

digital nomad lifestyle | where on earth

Περιεχόμενα

Digital Nomad Lifestyle: Τι χρειάζεται για να γίνω Digital Nomad

Ο τρόπος ζωής των ψηφιακών νομάδων γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, καθώς οι άνθρωποι κουράζονται με την τρέχουσα λεγόμενη “κούρσα των αρουραίων”. Δεν θέλουν πλέον να είναι παγιδευμένοι στις δουλειές του 8ωρου στο γραφείο. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν έναν πιο ευέλικτο τρόπο ζωής στον οποίο θα μπορούσαν να βγάζουν χρήματα online, οπουδήποτε στον κόσμο και ανά πάσα στιγμή. Οι ψηφιακοί νομάδες δεν θέλουν να σπαταλούν τη ζωή τους δουλεύοντας 40+ ώρες την εβδομάδα. Θέλουν να ζήσουν έναν γεμάτο τρόπο ζωής, βγάζοντας χρήματα online και ταυτόχρονα ταξιδεύοντας στον κόσμο! 

τι χρειαζεται για να γινω digital nomad  | where on earth

Αναρωτήθηκες ποτέ τι χρειάζεται για να γίνεις digital nomad; Πού πρέπει να ζήσεις; Πώς βγάζεις χρήματα online ενώ ταξιδεύεις; Όλα αυτά είναι σημαντικά ερωτήματα όταν θέλεις να ζήσεις το digital nomad lifestyle και να είσαι ανεξάρτητος/η από την τοποθεσία. Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο θα απαντήσει στις ερωτήσεις σου 🙌🏻

 

Απαιτήσεις και δεξιότητες για έναν ψηφιακό νομάδα

Για να είσαι digital nomad, πρέπει να έχεις ένα laptop και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ένα καλό laptop είναι απαραίτητο για την εργασία σου. Θα πρέπει να είναι αρκετά ισχυρό ώστε να μπορεί να διεκπεραιώνει πολλαπλές εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας φωτογραφιών ή video, της ταυτόχρονης εκτέλεσης πολλών προγραμμάτων και της ροής περιεχομένου video στο internet. Μπορείς να εργαστείς σε οποιαδήποτε συσκευή με εγκατεστημένα Windows ή MacOS. Συνιστώ όμως να αποκτήσεις το καλύτερο δυνατό ποιοτικό υλικό. Είναι μια επένδυση που θα σου φέρει το ROI που θες 💡

Η απαίτηση για σύνδεση στο internet δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Άλλωστε, αν ήταν το μόνο που χρειαζόμασταν τότε οποιοσδήποτε που θα μπορούσε να το έχει θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ψηφιακός νομάς, σωστά; Γι’ αυτό ενθαρρύνω όσους θέλουν αυτόν τον τρόπο ζωής αλλά δεν έχουν ακόμη πρόσβαση να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους δουλεύοντας πρώτα από απόσταση. Είτε remotely working από το σπίτι τους, ενώ ταξιδεύουν στη χώρα τους είτε ακόμη και στο εξωτερικό, αφού πολλές εταιρείες προσφέρουν ήδη τέτοιες ευκαιρίες στις μέρες μας!

Διάβασε περισσότερα: Digital Nomad Skills: Τι χρειάζεσαι πριν ξεκινήσεις τη νομαδική ζωή

Ποιες είναι οι προκλήσεις της ζωής ως ψηφιακός νομάς;

Το να είσαι digital nomad έχει φυσικά τις δικές του προκλήσεις. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν κάνεις τη μετακίνηση:

  • Θα μετακομίσεις σε μια άλλη χώρα και θα μάθεις μια νέα γλώσσα. Ίσως, αν το θέλεις. Πράγμα που μπορεί να είναι δύσκολο, ενώ προσπαθείς να συμβαδίσεις με τα εργασιακά σου καθήκοντα και να προσαρμοστείς στη νέα σου τοποθεσία.
  • Η αίσθηση της κοινότητας σου μπορεί να αλλάξει όταν δεν θα περιβάλλεσαι πλέον από ανθρώπους που ζουν και εργάζονται εκεί που ζεις και εργάζεσαι εσύ.
  • Ενδέχεται να μην έχεις πρόσβαση σε πράγματα όπως η υγειονομική περίθαλψη ή η στεγαστική υποστήριξη (ή ακόμη και τα επιδόματα απασχόλησης), γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει μακροπρόθεσμα την ποιότητα ζωής σου.

 

Πώς γίνεται κάποιος digital nomad;

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι πρέπει να βρίσκεσαι σε καλή οικονομική κατάσταση. Θα ταξιδεύεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα και δεν θέλεις να ανησυχείς για τα χρήματα. Όπως όλοι άλλωστε, καταλαβαίνεις! Οπότε βεβαιώσου ότι έχεις αποταμιεύσει ένα κεφάλαιο για να ταξιδεύεις για ένα ή δύο ολόκληρους μήνες πριν εγκατασταθείς κάπου για ένα μεγαλύτερο διάστημα.

Δεύτερον: Χρειάζεσαι πρόσβαση σε αξιόπιστο διαδίκτυο όπου κι αν πας. Εάν η δουλειά σου απαιτεί να είσαι συνεχώς online, τότε αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Τσέκαρε τα προγράμματα δεδομένων, καθώς μπορούν να σου δίνουν συμφέροντα πατέρα με ταχύτερη σύνδεση από ένα wi-fi. 

Τρίτον: Δεδομένου ότι το remote working απαιτεί να κάθεσαι σε ένα γραφείο όλη την ημέρα είτε μπροστά σε μια οθόνη είτε χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο είδος συσκευής, το να έχεις καλή εργονομία έχει μεγάλη σημασία. Μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες αργότερα στην πορεία, όταν ο πόνος στην πλάτη θα γίνει συχνός λόγω απλώς της κακής στάσης του σώματος. Αφού θα περνάς πολύ χρόνο σκυμμένος/η πληκτρολογώντας. Νους υγιής εν σώματι υγιεί! Κάτι ήξεραν!

Τέταρτον: Οι τεχνολογικές δεξιότητες είναι πλέον απαραίτητες για πολλές θέσεις εργασίας σε όλους τους κλάδους σήμερα, οπότε ευτυχώς στις μέρες μας όλοι γνωρίζουν ήδη πώς να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές αρκετά καλά. Αλλά τι γίνεται με εκείνους που δεν γνωρίζουν; Αν κάποιος δεν ξέρει πόσο πολύ χρειάζεται η ενημέρωση των δεξιοτήτων του άμεσα. Υπάρχουν τα πάντα στους φίλους μας Google & YouTube. Just make a research!

Η βασική νοοτροπία που χρειάζεσαι για να γίνεις ψηφιακός νομάς.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να υιοθετήσεις τη σωστή νοοτροπία. Οκ, αλλά ποια είναι αυτή;

Πρέπει να είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις την αβεβαιότητα, να είσαι σε θέση να αντεπεξέλθεις στις αλλαγές και να έχεις επίγνωση των δικών σου δυνατών και αδύναμων σημείων. Η δική σου swot analysis

Είναι επίσης σημαντικό να έχεις θετική στάση απέναντι στην αποτυχία και την επιτυχία. Δεν πρέπει να αναστατώνεσαι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχες σχεδιάσει, αλλά αντίθετα να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να προχωράς παρακάτω. Και ακόμη και αν τα πράγματα πάνε καλά κατά καιρούς, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα θα συνεχίζονται πάντα προς την ίδια κατεύθυνση. Για αυτό πάντα planning το αισιόδοξο και το back-up σου!

Διάβασε περισσότερα: Οι καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις για ψηφιακούς νομάδες

Πώς να βρεις online εργασία.

remote working lifestyle | where on earth

Η εύρεση remote δουλειάς είναι πολύ πιο εύκολη σήμερα απ’ ό,τι ήταν πριν από μια δεκαετία. Παλαιότερα, έπρεπε να περάσεις από ένα πρακτορείο που θα σου έβρισκε δουλειές και θα πληρωνόταν από εσένα. Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει. Στις μέρες μας, υπάρχουν τόσοι πολλοί καλύτεροι τρόποι για να πατήσεις στα πόδια σου και να βρίσκεις νέες ευκαιρίες ως ψηφιακός νομάς.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω; Θα με ρωτήσεις. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι, θα σου πω: 

Μπορείς να βρεις θέσεις εργασίας σε ιστότοπους για freelancers όπως το Upwork, το Freelancer ή το και Fiverr. Μπορείς επίσης να βρείς ευκαιρίες μέσω job boards για remote working. Για παράδειγμα το We Work Remotely. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ευκαιρίες στα social media, όπως το LinkedIn ή το Twitter. Ρώτησε τους hiring managers από εταιρείες που σε ενδιαφέρουν αν γνωρίζουν για κάποια κενή θέση στην πόλη. Εναλλακτικά, ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να βρείς remote εργασία είναι μέσω μηχανών αναζήτησης εργασίας όπως το Indeed ή το Glassdoor, όπου οι άνθρωποι δημοσιεύουν τις απαιτήσεις τους δημόσια χωρίς να περάσουν πρώτα από κάποιον μεσάζοντα πρακτορείου.

Εν κατακλείδι 🔚

Είμαι σίγουρη ότι πολλές από αυτές τις συμβουλές για το τι χρειάζεται για να γίνεις digital nomad φαίνονται προφανείς ή αυτονόητες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πάντα εύκολο να ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές, ειδικά μακροπρόθεσμα. Το καλύτερο τεστ για να δεις αν έχεις αυτό που χρειάζεται είναι να το δοκιμάσεις. Το πρώτο βήμα…είναι και το πιο σημαντικό! Και η απόδοση είναι τεράστια 💰

READY TO FIND OUT MORE?

γίνε μέλος του μεγαλύτερου digital nomads community στην ελλάδα

Κάνε εγγραφή στην πιο nomadic λίστα για λαμβάνεις πρωτ@ όλα τα insights του remote working!

Digital Nomad Tips

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου Digital Nomads Community της Ελλάδος!