8+1 Οφέλη Του Digital Nomad Lifestyle

οφέλη του digital nomad lifestyle | where on earth

Περιεχόμενα

8+1 Οφέλη Του Digital Nomad Lifestyle

Ως digital nomads, έχουμε την ελευθερία να ζούμε και να εργαζόμαστε από όπου θέλουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε να πάμε οπουδήποτε στον κόσμο που ταιριάζει στη διάθεση και τις επιθυμίες μας σε κάθε δεδομένη στιγμή. Αυτό είναι αρκετά φοβερό! Αλλά είναι το μόνο όφελος που αποκομίζουμε από αυτό το lifestyle; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Δες παρακάτω 8+1 οφέλη του digital nomad lifestyle σύμφωνα πάντα με τη δική μου εμπειρία! Ακόμα δες εδώ τι χρειάζεσαι πριν ξεκίνησες την νομαδική ζωή.

Θα βγάλεις περισσότερα χρήματα 💵

remote-working_blog-post-42-600x314  | where on earth

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει την απογοήτευση του να πρέπει να πάρουμε άδεια από την εργασία μας για να παρευρεθούμε σε ένα ραντεβού ή μια συνάντηση. Αυτές οι υποχρεώσεις μπορεί να είναι άβολες και δαπανηρές, αλλά είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της καριέρας. Ωστόσο, ως digital nomad θα μπορείς να συνεχίσεις να εργάζεσαι remotely και να κουνάς το μαντήλι! 

Αν συμβαίνει κάτι σημαντικό στο γραφείο σου, όπως ένα μεγάλο έργο ή ένα presentation, τότε είναι πιθανό να το μάθεις νωρίτερα από άλλους που δεν έχουν τόσο flexible τρόπο ζωής. Αυτό σου δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων όταν κάνεις αίτηση για θέσεις εργασίας και promotions σε εταιρείες που βρίσκονται μακριά από τον τόπο διαμονής σας. Για παράδειγμα το γεγονός ότι μπορείς να εργάζεσαι σε έργα remotely μπορεί να σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις από το πλήθος!

Αν αυτός δεν είναι αρκετός λόγος για κάθε επίδοξο επιχειρηματία που θέλει περισσότερη ελευθερία στην πορεία της καριέρας του, τότε ακολουθούν μερικοί ακόμη λόγοι για τους οποίους το να γίνεις ψηφιακός νομάς θα μπορούσε να σε ωφελήσει.

Έχεις περισσότερη ελευθερία 🆓

Μπορείς να εργάζεσαι από οπουδήποτε, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να ταξιδεύεις και παίρνεις άδεια πρακτικά από τον εαυτό σου. Έχεις αυτόματα μια καλύτερη ποιότητα ζωής, με ένα λιγότερο άγχος και λιγότερη τοξική ενέργεια! Μπορείς να εργάζεσαι περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τους δικούς σου όρους. Αυτό είναι όντως κους σωστά; Έχεις επίσης την ελευθερία να ακολουθήσεις το πάθος σου για αυτό που κάνεις, γεγονός που σε διευκολύνει να απολαμβάνεις τη δουλειά σου πραγματικά και να είσαι ευχαριστημένος/η με τον εαυτό σου!

Έχεις μεγαλύτερη ευελιξία!

Ο τρόπος ζωής του digital nomad σου επιτρέπει να ζεις οπουδήποτε. Το έχω επισημάνει αρκετά, ίσως κουράζει. Αλλά το όφελος αυτό είναι μοναδικό! Μπορείς να επιλέξεις ένα μέρος με βάση τις καιρικές συνθήκες και το κόστος ζωής και όχι με βάση το αν έχει ή όχι αξιόπιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Λόγω αυτής της ελευθερίας, έχεις επίσης μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τον προγραμματισμό της εργάσιμης ημέρας σας. Μπορείς να ξυπνήσεις νωρίς μια μέρα και να ξενυχτήσεις μια άλλη μέρα ή να φύγεις για μια απογευματινή πεζοπορία χωρίς να ανησυχείς ότι θα χάσεις κάποια προθεσμία στο σπίτι 🌎

Low cost of living ✌️

Μπορείς να μειώσεις τα συνολικά έξοδα σου συγκρίνοντας το κόστος ζωής σε διαφορετικές τοποθεσίες και μετακομίζοντας σε μια χώρα με χαμηλότερο κόστος ζωής. Μη κοιτάς μόνο πόσα χρήματα – έσοδα θα βγάζεις, αλλά κυρίως δες και υπολόγισε τα έξοδα σου.Ένα άλλο πλεονέκτημα της εργασίας ως digital nomad είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρήματα για τις μετακινήσεις σου 💡

Θα κάνεις καινούργιους φίλους 👥

remote-working ταυλανδη 3 | where on earth

Το να είσαι ψηφιακός νομάς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσεις κόσμο, ειδικά αν ζεις σε μια περιοχή όπου δεν γνωρίζεις πολλούς ανθρώπους. Υπάρχουν άπειρες ομάδες Meet-up, ομάδες στο Facebook και άλλα social media που συνδέουν τους digital nomads. Μπορείς επίσης να βρεις local events όπου συγκεντρώνονται ψηφιακοί νομάδες, όπως το μηνιαίο Digital Nomad Community Meet-up στο Chiang Mai ή το ετήσιο World Domination Summit που συγκεντρώνει 3-5 χιλιάδες συμμετέχοντες κάθε χρόνο! 

Αν δεν είστε λάτρης των events, τότε υπάρχουν πάντα online communities όπως το Reddit ή κανάλια Slack για συγκεκριμένες πόλεις ή χώρες όπως το Delhi, το Μπαλί, η Ταϊλάνδη κ.λπ. Θα διαπιστώσεις ότι αυτού του είδους οι κοινότητες προσφέρουν πολύτιμους πόρους, όπως συμβουλές για μέρη διαμονής σε διαφορετικές τιμές ανάλογα με τον προϋπολογισμό σου, οπότε αξίζει να το ελέγξεις πριν joinάρεις!

 

Θα αποκτήσεις εμπειρίες ζωής!

digital nomad λιφεστυλε 3  | where on earth

Φαντάσου να πίνεις καφέ στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, να κάνεις camping στις χώρες της Σκανδιναβίας, να παρακολουθείς τα αγαπημένα σου φεστιβάλ ή οτιδήποτε άλλο γουστάρεις. Όταν είστε digital nomad, μπορείς να επιλέξεις τις εμπειρίες σου. Αυτός είναι ένας απίστευτος τρόπος για να να δημιουργήσεις αναμνήσεις για μια ζωή. Με όλες τις νέες εμπειρίες και τους νέους ανθρώπους που συναντάς, θα δημιουργήσεις μια σειρά από θρυλικές ιστορίες. Να λες στα εγγόνια σου :) Ιστορίες που θα σε κάνουν να γελάσεις, να κλάψεις ή απλώς θα σε διδάξουν μαθήματα ζωής. Θα χτίσεις το καλύτερο βιογραφικό. Το βιογραφικό της ζωής!

Σε περιμένει πολύ self-awareness & self-development γενικά!

Το να είσαι ψηφιακός νομάς μπορεί να είναι ένας δρόμος θαρραλέας δράσης, επιμονής και ανεξαρτησίας. Θα μάθεις από πρώτο χέρι τη σημαντική δεξιότητα της αυτοδυναμίας. Για να γίνεις πειθαρχημένος/η και δημιουργικός πρέπει να βγεις από τη ζώνη άνεσης σου. Μια τέτοια εμπειρία δε θα σε έβγαζε; Επιπλέον, η εγκατάλειψη ενός παλιού τρόπου ζωής μπορεί να είναι εξαιρετικά απελευθερωτική. Καθώς κάνεις τα βήματα για να απλοποιήσεις τον τρόπο ζωής σου και να φοκουσάρεις σε αυτό που πραγματικά θέλεις, θα ξεκινήσεις ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Θα μάθεις τόσα για τον εαυτό σου που θα θες να κάνεις τα πάντα, να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία, να πλάσεις το είναι σου!

Solution oriented & κοφτερό επιχειρηματικό μυαλό

Το λεγόμενο entrepreneurship είναι μια από τις πιο ιδανικές και δυνητικά προσοδοφόρες δεξιότητες που μπορείς να έχεις. Καθώς ξεκινάει το ταξίδι σου, θα μάθεις πώς να διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου, να δημιουργείς συνήθειες επιτυχίας, να προωθείς μια επιχείρηση, να πουλάτε προϊόντα και υπηρεσίες και η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται. Αυτό το σύνολο δεξιοτήτων είναι σε μεγάλη ζήτηση και οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες. 

Αφού δημιουργήσεις αυτές τις δεξιότητες, μπορείς να τις αξιοποιήσεις για να χτίσεις την επιχείρησή σου μ φόντο εσένα!!

Η ζωή σας θα γίνει πιο ευτυχισμένη 😁

Όταν ζεις σε ένα μέρος όπου μπορείς να εργάζεσαι από οπουδήποτε, είναι πιο εύκολο να βρεις την ευτυχία ☀️ Ως ψηφιακός νομάς, θα μπορείς να ταξιδέψεις περισσότερο και να εξερευνήσεις τον κόσμο, ενώ παράλληλα θα μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς. Να εργάζεσαι 👩🏻💻

Ήταν χαρά μου να μοιραστώ μαζί σας αυτά τα οφέλη. Το freelancing ή απλά το remote working  φαίνονται τρομακτικά, αλλά καταλήγουν σε απλά μαθηματικά. Αν αποταμιεύεις περισσότερα από όσα ξοδεύεις = έχεις την πολυτέλεια να ταξιδεύεις. Αν αυτό ακούγεται σαν κάτι που θα σε ενδιέφερε, τότε μη διστάζεις άλλο! Το μόνο πράγμα που το εμποδίζει να συμβεί είναι ΕΣΥ! Δες εδω πως μπορείς κι εσύ να γίνεις digital nomad.

READY TO FIND OUT MORE?

γίνε μέλος του μεγαλύτερου digital nomads community στην ελλάδα

Κάνε εγγραφή στην πιο nomadic λίστα για λαμβάνεις πρωτ@ όλα τα insights του remote working!

Digital Nomad Tips

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου Digital Nomads Community της Ελλάδος!