Οφέλη Coworking Spaces: Γιατί το νέο trend θα σου αλλάξει τη ζωή

οφέλη coworking spaces | where on earth

Περιεχόμενα

Οφέλη Coworking Spaces: Γιατί το νέο trend θα σου αλλάξει τη ζωή

Η εργασία από το σπίτι ή από οπουδήποτε αλλού είναι ιδανική αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας χωρίς σημαντικές ευθύνες ή για digital nomads κάθε φύσεως ή ακόμα και για άτομα που απλώς θέλουν να αποφύγουν το τυπικό περιβάλλον του γραφείου. 

Ωστόσο, η εργασία σε ένα coworking space μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως το networking και μια ενσωματωμένη social & professional ομάδα. Στην πραγματικότητα, έχει γίνει τόσο popular που αρκετά από τα μέλη της ομάδας μας το κάνουν αυτή τη στιγμή! Μιλάμε για το πόσο πολύ μας αρέσει και πόσα χρήματα εξοικονομούμε δουλεύοντας σε τέτοιου είδους χώρους. Οπότε γιατί να μην το δοκιμάσεις και εσύ; 🙌🏻

Διάβασε περισσότερα: 16+1 tips για απομακρυσμένη εργασία με work-life balance

Τωρινή κατάσταση ⬇️

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές θέσεις εργασίας εννέα έως πέντε και να εργαστούν από το σπίτι ή από χώρους συνεργασίας. Οι χώροι συνεργασίας μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για ορισμένους, αλλά όχι για όλους. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν πλέον την ευελιξία της εργασίας από το σπίτι ή ένα γραφείο εκτός σπιτιού.

Τα οφέλη των coworking spaces γίνοται όλο και πιο δημοφιλή, με περισσότερους από τους μισούς Αμερικανούς, για παράδειγμα, να το θεωρούν σημαντικό μέρος της μελλοντικής τους στρατηγικής για τον εργασιακό τους χώρο (σύμφωνα με έκθεση της Colliers International). Υπάρχουν πολλά οφέλη που σχετίζονται με την εργασία σε τέτοιου είδους χώρους και περιβάλλοντα που ίσως να μην είχες λάβει υπόψη σου στο παρελθόν. Τσέκαρε τα παρακάτω 💡

Τι παρέχουν οι coworking χώροι; 👩🏻💻🧑🏼💻

digital nomad στην Ταϋλάνδη | where on earth

Οι coworking χώροι παρέχουν ευκαιρίες για networking και cooperation. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι μπορούν να είναι επωφελείς με πολλούς τρόπους. Μπορούν να σε βοηθήσουν να μάθεις νέα πράγματα, στην πράξη. Να αποκτήσεις μια νέα οπτική σε ένα πρόβλημα και να οικοδομήσεις το δικό σου professional δίκτυο.

Επιπλέον, συνεργαζόμενοι με άλλους ανθρώπους του κλάδου, είναι πολύ πιθανό να μπορέσεις να αναπτύξεις την επιχείρηση σου ή να ξεκινήσεις μαζί τους μια νέα. Σκέψου το σαν να έχεις ένα γραφείο χωρίς όλα τα γενικά έξοδα!

Οι coworking χώροι αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα για τους εργαζόμενους: Θα εργάζεσαι δίπλα σε ανθρώπους με παρόμοιες ιδέες. Τι πιο σημαντικό και τι πιο inspiring, αλήθεια δε μπορώ να σκεφτώ. Διότι, μόνο όταν είμαι με άτομα που με καταλαβαίνουν και έχουν το ίδιο mindset με εμένα, μπορώ να συνεχίζω ακάθεκτη! 

Διάβασε περισσότερα: Coworking Spaces: Η λύση στη μοναξιά του digital nomad

Είναι εύκολο να εμπνευστείς και να παρακινηθείς όταν βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον όπου όλοι μοιράζονται τον ίδιο στόχο και το ίδιο όραμα. Μπορείς να μοιραστείς τις ιδέες σου με τους άλλους, να λάβεις feedback από αυτούς και να μάθεις από τις εμπειρίες τους. Σε έναν χώρο συνεργασίας, θα έχεις τέλος, πρόσβαση σε ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες που μπορεί να σε βοηθήσουν να λύσεις κάποια προβλήματα που σε απασχολούν εδώ και μήνες 👩🏻⚖️

Η εργασία σε coworking γραφεία θα είναι πιο αποτελεσματική 💻

coworking space | where on earth

Οι coworking χώροι εργασίας παρέχουν γραφεία για επαγγελματίες που εργάζονται με τηλεργασία ή για επιχειρήσεις με υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Η εργασία από έναν χώρο σαν και αυτόν θα είναι πιο productive από το γραφείο του σπιτιού σας. Η συνεργασία είναι σημαντική για την καινοτομία και η εργασία σε ένα γραφείο αντί για το σπίτι είναι ένας καλός τρόπος να δικτυωθείτε με άλλους ανθρώπους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα. Θα είναι και πιο εύκολο στο να συγκεντρωθείτε βλέποντας άλλους ανθρώπους να δουλεύουν. Πολλές φορές, σκέφτομαι αυτούς τους χώρους όπως τις βιβλιοθήκες πανεπιστημίων που πηγαίναμε όλοι μαζί να διαβάζουμε.

Το περιβάλλον ενός γραφείου σου επιτρέπει επίσης να λαμβάνεις feedback όπως έγραψα και πιο πριν, από άλλους επαγγελματίες και να έχεις πρόσβαση σε πόρους που μπορεί να μην είχες μόνος/η σου, όπως εκτυπωτές, φαξ, αίθουσες συνεδριάσεων, καλό καφέ και ίσως μια καλύτερη θέα as well! 

Διάβασε περισσότερα: Τι είναι οι Coworking Χώροι και για ποια είναι κατάλληλοι

Πώς είναι σχεδιασμένοι οι coworking χώροι; 🎨

Coworking Spaces | where on earth

Οι χώροι συνεργασίας έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα. Αν ψάχνεις για έναν χώρο που θα βοηθήσει την ομάδα σου ή απλά τον εαυτό σου να κάνει brainstorming εκτός γραφείου. Ή αν απλά ψάχνεις για μια αλλαγή σκηνικού από το γραφείο σας, ώστε να αυξηθεί και το mentality το δικό σου ή της ομάδας, το coworking μπορεί να είναι η απάντηση. Το coworking δεν είναι μόνο 

καλό για τη δημιουργικότητα. Είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δικτυωθείτε με άλλα άτομα του ίδιου κλάδου. Ελπίζω μετά από τόσες φορές που το ανέφερα να έγινε και κατανοητό 😁

Εν κατακλείδι – remote working 📝

Συνολικά, πρέπει να γνωρίζεις ότι τα οφέλη των coworking spaces δεν είναι απλώς μια τάση, ένα trend αλλά μια έξυπνη επιλογή. Αν ψάχνεις για μια ευκαιρία να βγεις από το σπίτι και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ή παρόμοια ενδιαφέροντα με εσένα, τότε το co-working είναι σίγουρα κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις.

Δοκίμασε και αν δεν σου αρέσει στη τελική, γυρνάς στα ίδια!

READY TO FIND OUT MORE?

γίνε μέλος του μεγαλύτερου digital nomads community στην ελλάδα

Κάνε εγγραφή στην πιο nomadic λίστα για λαμβάνεις πρωτ@ όλα τα insights του remote working!

Digital Nomad Tips

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου Digital Nomads Community της Ελλάδος!