Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη

πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη | where on earth

Περιεχόμενα

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη

Αν θέλεις σοβαρά να ταξιδέψεις στην Ταϊλανδή είναι σίγουρα μια απόφαση μεγάλη, γιατί και το ταξίδι είναι αρκετά μεγάλο και όχι τόσο γνώριμο για τον περισσότερο κόσμο στη χώρα μας. Οι δισταγμοί και οι ερωτήσεις που έχουμε πριν κάνουμε το ταξίδι είναι πολλές με πιο συνηθισμένη την ερώτηση “άραγε πόσο να κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταιλάνδη;”. Ακριβώς σε αυτό το άρθρο θα σου εξηγήσω κάποιους μόνο λόγους για να ταξιδέψεις εκεί, κάποια πλεονεκτήματα αλλά και ενδεικτικά έξοδα που θα έχεις.

Γιατί να ταξιδέψεις στην Ταΐλάνδη 🇹🇭

Ταϋλάνδη συμβουλές | where on earth

Πρώτα απ ‘όλα, είναι μια από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο. Μπορείς να βρεις πλούσια τροπικά δάση, παραλίες με λευκή άμμο, καταπληκτική ακτογραμμή και εξαιρετικό φαγητό. Είναι επίσης ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Είναι εύκολο να πετύχεις μια φθηνή πτήση από πολλές διαφορετικές χώρες, επομένως είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσεις τις ταξιδιωτικές σου περιπέτειες, που για τους περισσότερους από εμάς συγκαταλέγονται στους top to visit εξωτικούς προορισμούς.

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι λόγοι για να ταξιδέψεις στην Ταϊλάνδη, αλλά ας εστιάσουμε στον τρόπο ζωής. Είναι εύκολο να βρεις δουλειά remotely και πολλοί “δυτικοί” εργάζονται στον τουριστικό κλάδο ή με τις επιχειρήσεις γενικότερα. Επαγγέλματα δηλαδή που μπορείς να κάνεις και από άλλη χώρα. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εξασκήσεις τις δεξιότητες σου στην Ταϊλανδέζικη γλώσσα και να κάνεις νέους φίλους. Υπάρχουν πολλές γλωσσικές συναντήσεις και εκδηλώσεις από και προς digital nomads στις οποίες σίγουρα θα συναντήσεις ομοϊδεάτες και πρόθυμους επαγγελματίες για να σε βοηθήσουν.

Πλεονεκτήματα ως digital nomad 👩🏻💻🧑🏼💻

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην remote εργασία στην Ταϊλάνδη: Το κλίμα είναι υπέροχο όλο το χρόνο, ειδικά αν προτιμάς ένα πιο τροπικό περιβάλλον. Πολύ πιο τροπικό από την υγρασία της Θεσσαλονίκης 😅 Είναι εύκολο να βρεις ένα φθηνό μέρος για να ζήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενοικίασης ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος. Ως digital nomad, έχεις την εκπληκτική δυνατότητα να ζήσεις και να εργαστείς από οπουδήποτε, επομένως δεν έχει σημασία τι είδους κατοικία θα επιλέξεις at the end of the day. 

Διάβασε περισσότερα: 4+1 προορισμοί για διακοπές στην Ταϋλάνδη

Το κόστος ζωής είναι σημαντικά χαμηλότερο από τις δυτικές χώρες. Μπορείς να ζήσεις άνετα με πολύ λιγότερα, επομένως είναι οικονομικά να ταξιδεύεις πιο συχνά και να παρατείνεις τη διαμονή σου. Μπορείς να ταξιδέψεις σε γειτονικές χώρες όπως το Βιετνάμ, την Καμπότζη και τη Μαλαισία. Είναι πολύ πιο εύκολο να επισκεφτείς σε άλλες ασιατικές χώρες, επειδή δεν υπάρχουν απαιτήσεις βίζας!

Διάβασε περισσότερα: Digital Nomads: Τι είναι και πώς είναι η ζωή τους

Κόστος ταξιδιού και διαβίωσης

Το μεγαλύτερο κόστος για τους περισσότερους digital nomads είναι το κόστος ζωής προφανώς. Να περιμένεις να ξοδέψεις μεταξύ 500 και 700 $ το μήνα εάν νοικιάσεις ένα διαμέρισμα. Μπορείς βέβαια να βρεις ένα οικονομικό στούντιο διαμέρισμα με $150 έως $300 το μήνα. Επίσης, η συγκατοίκηση είναι μια πολύ καλή λύση για να μειώσεις τα έξοδα αυτά στο μισό τους. Το κόστος των τροφίμων είναι επίσης σημαντικά χαμηλότερο από ό,τι στις δυτικές χώρες. Το πιο σύνηθες είναι μεταξύ 400 και 600 $ το μήνα εάν τρως έξω σε εστιατόρια κάθε μέρα όλη την εβδομάδα εβδομάδα. Αν όμως κάνεις το budget σου και προτιμήσεις τα supermarket τότε τα έξοδα σου αυτά, θα μειωθούν δραστικά. Δηλαδή, αν προτιμάς να μαγειρεύεις στο σπίτι, το κόστος θα έχεις σημαντική διαφορά με αυτό που έχουμε συνηθίσει στις δυτικές χώρες. 

Διάβασε περισσότερα: Κόστος Ταξιδιού Ταϋλάνδη: Πόσο κοστίζει η ζωή στην Ταϋλάνδη

Η δημόσια συγκοινωνία είναι φθηνή σχετικά και μπορείς να βρεις μηνιαίο πάσο λεωφορείου για περίπου 25 $. Εάν νοικιάσεις ένα διαμέρισμα, θα πρέπει να πληρώσεις μια εγγύηση που ισοδυναμεί με ενοίκιο ενός μήνα. Λογικό, το ίδιο γίνεται και εδώ. Το κόστος του internet και του ηλεκτρικού ρεύματος ποικίλλει, αλλά μπορείς να περιμένεις να ξοδεύεις περίπου 50 $ το μήνα και για τα δύο!

Συμπερασματικά 

ταξιδιωτικοί προορισμοί | where on earth

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος πρέπει να ταξιδέψεις στην Ταϊλάνδη. Είναι εύκολο να βρεις μια απομακρυσμένη δουλειά και φθηνά έξοδα διαβίωσης. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ανακαλύψεις μια βαθιά ριζωμένη κουλτούρα και ιστορία και να κάνεις νέους φίλους, διότι trust me είναι πολύ φιλικός λαός. Η Ταϊλάνδη έχει πολλά καταπληκτικά μέρη για επίσκεψη και είναι εύκολο να ταξιδέψεις, όπως έγραψα και παραπάνω, σε άλλες ασιατικές χώρες. Αν ψάχνεις για έναν φθηνό προορισμό με τροπικό κλίμα, η Ταϊλάνδη είναι μια εξαιρετική επιλογή!

 

READY TO FIND OUT MORE?

γίνε μέλος του μεγαλύτερου digital nomads community στην ελλάδα

Κάνε εγγραφή στην πιο nomadic λίστα για λαμβάνεις πρωτ@ όλους τους νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς!

Ταξιδιωτικοί Προορισμοί

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου Digital Nomads Community της Ελλάδος!