οδηγός για ταξιδιωτική ασφάλεια | where on earth

Οδηγός για Ταξιδιωτική Ασφάλεια: Τι καλύπτει και κόστος

Οδηγός για ταξιδιωτική ασφάλεια: Τι καλύπτει και κόστος

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι απαραίτητη για κάθε ταξίδι. Μπορεί να καλύψει το κόστος απροσδόκητων γεγονότων που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου, όπως κλοπή ή ασθένεια. Η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει επίσης την ακύρωση και τη διακοπή του ταξιδιού, που συχνά συμβαίνουν απροσδόκητα όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό. Και η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις οικονομικές συνέπειες εάν κάτι συμβεί στα υπάρχοντα σου ενώ βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι σου.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει απώλειες 👍🏻

ταξιδιωτική ασφάλεια online | where on earth

Η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει τις απώλειες που προκύπτουν από απρόβλεπτα γεγονότα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Δεν καλύπτει απώλειες που προκλήθηκαν από απερίσκεπτη συμπεριφορά ή κακό προγραμματισμό, αλλά μπορεί να καλύψει μέρος των απωλειών σου εάν τραυματίστηκες κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Το βασικό ερώτημα είναι αν η αμέλεια του ασφαλιστή συνέβαλε στους τραυματισμούς σου.

Εάν έχεις την ατυχία να εμπλέκεσαι σε ατύχημα ενώ ταξιδεύεις (ή ακόμη και όταν απλώς φεύγεις από το σπίτι), η ταξιδιωτική ασφάλιση θα σε αποζημιώσει για τα έξοδα θεραπείας και άλλες απώλειες που προκύπτουν από το ατύχημα αυτό. Εάν σε περιθάλψουν εδώ στην Ελλάδα, ο ασφαλιστής σου θα πρέπει επίσης να σε αποζημιώσει για τυχόν έξοδα που σχετίζονται με τη θεραπεία σε άλλη χώρα, όπως τα έξοδα ιατρικού επαναπατρισμού ή την επιστροφή στην πατρίδα με αεροδιακομιδή.

Διάβασε περισσότερα: Ταξιδιωτική Ασφάλεια: Πόσο κοστίζει;

Δεν καλύπτει απώλειες που οφείλονται σε ριψοκίνδυνη συμπεριφορά 😢

Δεν καλύπτει απώλειες που οφείλονται σε απερίσκεπτη συμπεριφορά ή κακό σχεδιασμό. Για παράδειγμα, αν πάθεις τροχαίο ατύχημα επειδή οδηγούσες υπό την επήρεια μέθης και ο άλλος οδηγός σε μηνύσει για ζημιές, η ασφάλεια σου δεν θα καταβάλει τα δικαστικά σου έξοδα. Πολύ προφανές, αλλά πολλοί δε φαίνεται να το θυμούνται την ώρα τους ατυχήματος.

Εάν έχεις μια προϋπάρχουσα πάθηση και χρειάζεσαι άμεση ιατρική φροντίδα ενώ ταξιδεύεις, το τρέχον πρόγραμμα σου μπορεί να μην είναι επαρκής κάλυψη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακριβά έξοδα εκτός τσέπης για τη θεραπεία ή ακόμη και σε άρνηση περίθαλψης συνολικά χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση…

Η ασφαλιστική ασφάλιση δεν μπορεί να οδηγήσει σε ζημία λόγω αδικίας ή αδικίας που μπορεί να προκληθεί από την ασφάλιση

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για ταξιδιωτική ασφάλιση. Αντίθετα, σε καλύπτει για τα τέλη ή τις κυρώσεις σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού σας λόγω φυσικής καταστροφής ή άλλων απρόβλεπτων περιστάσεων.

Ωστόσο, σε αντίθεση με την ταξιδιωτική ασφάλιση, η απαλλαγή από την ακύρωση ταξιδιού δεν καλύπτει τις χαμένες καταθέσεις ή τις επιστροφές χρεώσεων από τρίτους, όπως οι αεροπορικές εταιρείες. Έτσι, ενώ μπορεί να είναι χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται με προσοχή. Και μόνο όταν είσαι σίγουρος/η ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για να προστατευτείς από απώλειες λόγω ακύρωσης.

Ρώτησε τον ασφαλιστή σου 

Αν δεν είστε σίγουροι για το τι καλύπτει η ασφάλεια σου, ρώτησε τον ασφαλιστή σου:

  • Τι καλύπτει;
  • Τι δεν καλύπτει;
  • Υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζω για την ασφάλεια μου πριν φύγω για το ταξίδι μου;

Απλές ερωτήσεις για τις οποίες οι απαντήσεις πρέπει να είναι σαφής και κατανοητές και για τα δύο μέρη!

Διάβασε περισσότερα: World Nomads: Ταξιδιωτική Ασφάλεια Online

Από τι εξαρτάται το κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλισης

Το κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλισης εξαρτάται από το κόστος του ταξιδιού σου, φυσικά, τη διάρκεια του ταξιδιού και τυχόν πρόσθετες παροχές που μπορεί να χρειαστείς. Εάν προγραμματίζεις ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, δηλαδή ο τουρισμός στο μέρος είναι στα ύψη, είναι πιθανό να είναι ακριβότερο από ένα ταξίδι που θα κλείσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου εκτός αιχμής. Πάντα να πλασάρεις αυτά τα διαδικαστικά με το που κάνεις book, διαφορετικά στη τελευταία στιγμή τα έξοδα θα είναι πάντα περισσότερα.

Επίσης, εάν υπάρχουν συγκεκριμένες παροχές που είναι σημαντικές για εσένα ή για άλλους ταξιδιώτες στην παρέα σου, όπως το ταξίδι με βρέφος ή η βοήθεια για την προσβασιμότητα σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τότε, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι περιλαμβάνονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσεις επιπλέον έξοδα όταν φτάσεις στον προορισμό σου.

Συμπερασματικά ✍🏻

οργάνωση ταξιδιού | where on earth

Ελπίζω ότι αυτός ο οδηγός σε βοήθησε να κατανοήσεις καλύτερα τους διάφορους τύπους ταξιδιωτικής ασφάλισης και τον τρόπο λειτουργίας τους. Θυμήσου να επικοινωνείς πάντα με τον ασφαλιστή σου εάν έχεις ερωτήσεις σχετικά με την κάλυψη πριν ταξιδέψεις. Δες περισσότερα για την οργάνωση ταξιδιού.

Καλά ταξίδια!

Διάβασε περισσότερα: World Nomads: Ταξιδιωτική Ασφάλεια Online

 

Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες για:

Βρείτε μας στο Facebook

Και στο Instagram

Δείτε επίσης