5 Καλές πρακτικές για Digital Nomads

πρακτικές για Digital Nomads | where on earth

Περιεχόμενα

5 Καλές πρακτικές για Digital Nomads

πως να γινω digital nomad | where on earth

Δουλεύω σαν digital nomad πολλά χρόνια, καθώς οι δουλειές οι οποίες κάνω είναι εστιασμένες ολοκληρωτικά στον digital χώρο. Έτσι, όταν χρειαζόμουν ή ήθελα να ταξιδέψω, έπαιρνα μαζί μου το laptop μου έκανα τις απαραίτητες αναζητήσεις και ξεκινούσα για το ταξίδι μου. Χωρίς να με ενδιαφέρει η μονοτωνικότητα ενός γραφείου.

Παλιά, το digital nomad δεν ήταν καν μέρος του λεξικού μας, δε γνωρίζαμε την ύπαρξη της. Καθώς περνούσαν τα χρόνια, και οι ασχολίες μου όπως και τα ερεθίσματα μου αυξάνονταν συνειδητοποίησα ότι δεν χρειαζόταν να μένω σε ένα μέρος όλη την ώρα, αλλά θα μπορούσα να είμαι κάθε φορά και αλλού βάση του δικού μου προγράμματος και όχι κάποιου άλλου. Με αυτό το mindset, κατάφερα και έχω ταξιδέχει σε πολλές και μαγευτικές χώρες σε κάθε γωνία του πλανήτη μας και δεν έχω καμία επιθυμία να σταματήσω!

Δεν είναι ένας τρόπος ζωής που ταιριάζει σε όλους, και αυτό πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό. Επειδή κάτι γίνεται trend δε σημαίνει ότι πρέπει να το ακολουθήσουμε και όλοι μας. Το άγχος που προκαλείται είναι μερικές φορές overwhelming για πολλούς. Εάν πιστεύεις ότι είναι κατάλληλο για εσένα, τότε αυτό το άρθρο μου μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμο!

Διάβασε περισσότερα: FAQ Digital Nomads: συχνές ερωτήσεις για τη νομαδική ζωή

1. Βάλε όρια μεταξύ εργασίας και διασκέδασης 🏁

remote-working ταυλανδη 3 | where on earth

Το work-life balance στον νέο σου προορισμό θα είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της επιτυχίας σου ενώ ταξιδεύεις. Θα θέλεις να εξερευνήσετε το νέο σου περιβάλλον, να γνωρίσεις το μέρος και να απολαύσεις νέα τοπικά φαγητά ή αξιοθέατα.

Επομένως, είναι βέλτιστη πρακτική να βάλεις στον εαυτό σου ένα πρόγραμμα και να το τηρείς 100%. Το πότε εργάζεσαι βοηθά στη δημιουργία της δέσμευσης να ολοκληρώσεις τη δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο ξέρεις τι χρόνο έχεις για τις δραστηριότητες της αναψυχής σου. Και δεν θα νιώθεις ενοχές αφού κάνεις τη δουλειά που έπρεπε να κάνεις 😉

2. Βάλε την δουλειά σου σε σειρά πριν ταξιδέψεις 🫡

Εάν μόλις έχεις ξεκινήσει μια online δραστηριότητα, και δεν είσαι πολύ έμπειρος/η τότε βεβαιώσου ότι έχεις φτάσει σε ένα επίπεδο όπου έχεις αρκετή δουλειά για να σε κρατά απασχολημένο/η και να εγγυάται τον τρόπο ζωής σου. Χωρίς να σε αγχώνουν τόσο πολύ τα οικονομικά σου. Εκτός αν έχεις αρκετές οικονομίες ή περιουσία στην άκρη για να ζήσεις όσο βελτιώνεις την επιχείρησή σου. Πρέπει να προετοιμάζεσαι για κάθε χώρα και για τις οικονομίες που μπορεί να έχουν. 

3. Ταξίδεψε και απόλαυσε το 🏝

τι χρειαζεται για να γινω digital nomad | where on earth

Μερικοί digital nomads αλλάζουν προορισμούς κάθε εβδομάδα ή ακόμα και κάθε λίγες μέρες. Ειλικρινά εγώ αυτό δε θα μπορούσα να το κάνω με τίποτα. Και μόνο η σκέψη με κουράζει αρκετά. Προτιμώ να περάσω αρκετούς μήνες σε έναν νέο προορισμό, με τον οποίο δεν είμαι πολύ γνώριμη και έτσι γνωρίζω και ζω στον τόπο περισσότερο ως local παρά ως τουρίστρια. Η εμπειρία είναι πολύ πιο ικανοποιητική από το να γυρνάς από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς να γνωρίσεις ποτέ το μέρος όπου έχεις μείνεις. Λυπητερό.

Διάβασε περισσότερα: Ταξιδιωτική Ασφάλιση: Τι ασφάλεια χρειάζονται οι Digital Nomads

4. Να ελέγχεις συχνά το Wi-Fi – remote working📡

Οι γρήγορες συνδέσεις Wi-Fi είναι ύψιστης σημασίας όταν εργάζεσαι μέσω υπολογιστή. Να ελέγχεις την υπηρεσία ίντερνετ του προορισμού πριν κάνεις κάποια κίνηση. Είναι ευρυζωνικό; Είναι εύκολα προσβάσιμο; Μπορείς να πάρεις μια κάρτα sim για δεδομένα; Τα δεδομένα σώζουν ζωές στις πιο δύσκολες στιγμές ενός digital nomad. Μην τα αμελήσεις!

Ένα καλό μέρος για να βρεις πληροφορίες σχετικά με τις ταχύτητες Wi-Fi όλων των διαφορετικών χωρών είναι το nomadlist.Com. Είναι μια εξαιρετική πηγή για ενημερωμένα δεδομένα σχετικά με την κατάσταση του Wi-Fi σε πολλές χώρες. Επίσης, τσέκαρε με τον νοικάρη σου ποια σύνδεση Wi-Fi έχει. Θα μπορούσε ακόμη και να σου στείλουν ένα screenshot της ταχύτητας και του εύρους ζώνης σύνδεσης. Μπας και θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο!

5. Κάνε λήψη μιας υπηρεσίας VPN 🛟

Η σύνδεση σε δημόσιο Wi-Fi μπορεί να είναι επικίνδυνη, ακόμη και η σύνδεση Wi-Fi στην ενοικίαση σου μπορεί να μην είναι απολύτως ασφαλής. Επομένως, εάν είσαι εν κινήσει, είναι καλή ιδέα να κατεβάσεις ένα αξιόπιστο ιδιωτικό δίκτυο. Τα VPN προστατεύουν τη σύνδεση σου στο ίντερνετ καλύπτοντας την digital υπογραφή σου. Με αυτόν τον τρόπο, τα προσωπικά σου δεδομένα προστατεύονται από την πιθανότητα κλοπής.

Μπορεί επίσης να έχεις προβλήματα από το να βρίσκεσαι σε διαφορετική τοποθεσία από τη χώρα σου. Ορισμένες υπηρεσίες ίντερνετ δεν είναι διαθέσιμες ή έχουν διαφορετικά αποτελέσματα όταν βρίσκεσαι σε διαφορετική χώρα. Με ένα VPN, θα πρέπει να μπορείς να ρυθμίσεις τη χώρα ώστε να εμφανίζεται σαν να είσαι ακόμα στο σπίτι όταν είστε online!

Εν κατακλείδι μην αμελήσεις την ασφάλεια σου 📝

 

Εάν πρόκειται να βρίσκεσαι στο δρόμο για μεγάλες περιόδους, πρέπει να είσαι καλυμμένος/η σε περίπτωση κακού συμβάντος. Κάποιες μικρές ατυχίες είναι βέβαιο ότι θα μπορεί να συμβούν όσο και αν θέλουμε να τις αποφύγουμε, όπως χαμένες αποσκευές ή μικροτραυματισμοί. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά τουλάχιστον θα πάρεις κάτι πίσω στις πληρωμές ασφάλισης. Άλλα γεγονότα μπορεί να είναι πιο επιζήμια, όπως ένα κλεμμένο διαβατήριο ή ένα πορτοφόλι, οπότε βεβαιώσου ότι έχεις κάποιο αντίγραφο ασφαλείας.

Το τοπικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης πρόκειται να πληρώσει για τη φροντίδα που χρειάζεσαι; Πιθανότατα όχι. Για αυτό δες εάν η τρέχουσα ασφάλιση υγείας σου προσφέρει κάλυψη στο εξωτερικό. Αν όχι, κάλυψε τον εαυτό σου, τουλάχιστον για ατυχήματα. Δεν παίζουμε με αυτά.

Διάβασε περισσότερα: Θέσεις Εργασίας Remote: Πού να ψάξεις

Χωρίς αμφιβολία, το να είσαι digital nomad έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Όπως και όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή. Αλλά για όσους από εμάς αγαπάμε να ταξιδεύουμε και να βιώνουμε καινούριους και άγνωστους πολιτισμούς, τα αρνητικά γίνονται faded, Με λίγη προετοιμασία, μπορείς να κάνεις την εμπειρία του ψηφιακού νομά ακόμα πιο ευχάριστη. Από εσένα θα κριθεί!

READY TO FIND OUT MORE?

γίνε μέλος του μεγαλύτερου digital nomads community στην ελλάδα

Κάνε εγγραφή στην πιο nomadic λίστα για λαμβάνεις πρωτ@ όλα τα insights του remote working!

Digital Nomad Tips

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου Digital Nomads Community της Ελλάδος!