5 εργαλεία remote working για παραγωγικότητα το 2022

εργαλεία remote working | where on earth

Περιεχόμενα

5 εργαλεία remote working για παραγωγική εργασία το 2022

Η Πανγαία η τεράστια ήπειρος της μυθολογίας σταδιακά χωρίστηκε σε μικρότερα κομμάτια τα οποία απλώθηκαν πάνω στην υδρόγειο και δημιούργησαν τον χάρτη της γης όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Αυτή η ανακατανομή της γης μας θυμίζει την αποκεντρωτική τάση που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια το εργατικό δυναμικό ανά τον κόσμο.

remote working tools digital nomad | where on earth

🤔 Επαγγελματίες, στις μέρες μας, αφήνουν μαζικά τα γραφεία τους και δουλεύουν από το σπίτι ή υιοθετούν έναν νομαδικό τρόπο ζωής ενώ συνεχίζουν να εργάζονται για την εταιρία τους. Ολόκληρα τμήματα αποσπώνται από την κεντρική επιχείρηση και συνδέονται διαδικτυακά από διαφορετικές τοποθεσίες. Ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα των εταιριών αυτή τη στιγμή είναι να καταφέρουν να κρατήσουν αυτούς τους digital nomads τους συνδεδεμένους και παραγωγικούς.

💡 Προφανώς και η τηλεφωνική ενδοεπικοινωνία δούλευε άψογα όταν όλοι οι εργαζόμενοι μιας εταιρίας βρίσκονταν στο ίδιο σημείο. Σήμερα, όμως, χρειαζόμαστε συστήματα που να εξυπηρετούν ένα υβριδικό μοντέλο. Πάμε λοιπόν να τσεκάρουμε 5 εργαλεία remote working που θα κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη και την εργασία μας πιο παραγωγική.

Παραγωγικά εργαλεία remote working που πρέπει να έχεις 

Κινητά softphones

💻 Τα κινητά τηλέφωνα ήρθαν στην ζωή μας την δεκαετία του ’90 και χρόνο με το χρόνο η χρηστικότητά τους αυξήθηκε σε βαθμό που πλέον μια κινητή τηλεφωνική συσκευή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Με το κινητό μας τηλέφωνο κάνουμε άπειρες δουλειές. Ακούμε μουσική, βλέπουμε τηλεόραση, κρατάμε ημερολόγιο, κάνουμε scroll down στα social media και ένα σωρό άλλα πράγματα που βοηθούν ακόμα και την απομακρυσμένη εργασία μας. Χρησιμοποίησε ένα mobile softphone προς όφελος της επιχείρησής σου. Είναι εύκολο και γρήγορο να το σετάρεις και μπορείς να το κάνεις με οποιοδήποτε smartphone.

 

💰 Ας δούμε, όμως, τί κερδίζεις για το remote working σου όταν ενσωματώνεις στην επιχείρησή σου ένα mobile soft phone. Αρχικά γλιτώνεις έξοδα από εξοπλισμό, και βοηθάς τους εργαζόμενους στην επιχείρησή σου να είναι πιο συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί. Τέρμα πλέον η χρήση των προσωπικών τηλεφώνων. Όλες οι επαγγελματικές κλήσεις επιστρέφονται στην προσωπική γραμμή του εργαζόμενου από την ίδια τοποθεσία που είναι ίδια για όλους.

digital νομάς tips | where on earth

Laptop and desktop apps

🌐 Τα smartphones όμως δεν είναι τα μόνα παραγωγικά εργαλεία remote working. Είναι πιθανό ότι ένας ψηφιακός νομάς κουβαλάει πάντα μαζί του ένα laptop ή φροντίζει να βρίσκεται ένα desktop στο μέρος που κατοικεί. Οι περισσότερες cloud πλατφόρμες έχουν versions για desktop και laptop που σετάρονται σε οποιονδήποτε υπολογιστή.

 🤝Εφαρμογές σαν αυτές ουσιαστικά λειτουργούν σαν ένα κινητό γραφείο από το οποίο έχεις πρόσβαση σε οτιδήποτε χρειάζεσαι. Ένας digital νομάς μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις επαφές του και τις επαγγελματικές του διασυνδέσεις μέσω αυτών των εφαρμογών που διαθέτουν one to one ή group chats, κοινός χώρος εργασίας, τηλεφωνητή, κλήσεις, τηλεφωνικός κατάλογος, και φάκελοι. Φυσικά μπορείς να καλέσεις και να λάβεις κλήσεις από το laptop ή από τον σταθερό υπολογιστή υποστηρίζοντας απόλυτα στην πιο αποτελεσματική και παραγωγική απομακρυσμένη εργασία. 

Διάβασε περισσότερα: Digital nomad skills, δεξιότητες για ψηφιακούς νομάδες

Τηλεδιάσκεψη

🤝 Μπορεί να είσαι ένας αδιόρθωτος digital nomad, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορείς να επωφεληθείς από μια προσωπική συζήτηση με τους συνεργάτες σου. Ακόμα και η οπτική επαφή μέσω κάμερας όπου θα μπορέσεις να καταλάβεις την διάθεση των συνεργατών σου από τις εκφράσεις του προσώπου ή τις κινήσεις των χεριών θα δημιουργήσουν μια πιο οικία ατμόσφαιρα όπου είναι απαραίτητο στοιχείο για την συνεκτικότητα της ομάδας.

 

💻 Με την τηλεδιάσκεψη έχεις την δυνατότητα να οργανώσεις ένα απρόοπτο meeting ή να καλέσεις πολλά άτομα μαζί με ένα μόνο click. Για να συναντηθούν πολλοί άνθρωποι την ίδια στιγμή στο ίδιο μέρος παλιότερα κάποιοι από αυτούς έπρεπε να ταξιδέψουν πολλά χιλιόμετρα. Τα ταξίδια, όμως, είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα. Η χρηστικότητα και το χαμηλό κόστος κάνει το video conferencing ένα από τα πιο απαραίτητα εργαλεία remote working Με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης μπορείς να είσαι ψηφιακός νομάς και ταυτόχρονα συνεπής στα επαγγελματικά ραντεβού σου.

Chat group

🗒️🌐 Τα email ήταν κάποτε αγαπημένη μέθοδος επικοινωνίας όμως με τα chatrooms τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απλά αφού μπορείς να επικοινωνήσεις με την ομάδα σου δίχως να γεμίζεις το inbox με ατέρμονα κατεβατά που χάνονται στις στοίβες με τα υπόλοιπα email και καμιά φορά πάνε και αδιάβαστα. Χρειάζεσαι μια γρήγορη απάντηση σε μια απλή ερώτηση ή πρέπει να ειδοποιήσεις την ομάδα για το επικείμενο video conference τότε το παραγωγικό εργαλείο remote working που χρειάζεσαι είναι το chat room.

 

📲 Βρες την κατάλληλη chat εφαρμογή που θα είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις σου. Οπωσδήποτε χρειάζεται να μπορείς να μοιραστείς φακέλους, να απαντάς σε μηνύματα, να κάνεις share emojis και gifs ώστε η δουλειά σου να γίνεται πιο εύκολη και ευχάριστη και να  προσφέρει έδαφος για ομαλή και παραγωγική συνεργασία. Ενσωμάτωσε ηχητικά μηνύματα με την φωνή σου και προσωπικά σου βίντεο που θα στέλνονται κατά περίπτωση με ένα απλό click όταν δεν είσαι διαθέσιμος.

Collaboration space

🗒️🌐 Επειδή είσαι ψηφιακός νομάς κι εσύ και οι συνεργάτες σου δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε έναν κοινό χώρο όπου θα συναντιέστε και θα δουλεύετε μαζί από εκεί. Πολλές από τις επικοινωνιακές πλατφόρμες προσφέρουν έναν digital χώρο όπου μπορεί ολόκληρη η ομάδα να δουλεύει μαζί εκεί. Μπορούν να κάνουν chat, να ανταλλάσσουν φακέλους ή να κάνουν meetings στον ίδιο digital κοινό χώρο. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το zoom.

 

📲 Βεβαιώσου ότι οι remote workers σου έχουν ένα κοινό χώρο στο οποίο μπορούν να επωφεληθούν ώστε να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και να ενδυναμώσουν την παραγωγικότητά τους. Οργάνωσε αυτούς τους χώρους σύμφωνα με τα ξεχωριστά departments που διαθέτει η επιχείρησή σου και με τα project που δουλεύεις. Μην ξεχάσεις να δημιουργήσεις έναν κοινό χώρο όπου οι εργαζόμενοι θα επισκέπτονται για να χαλαρώσουν και να ενδυναμωθούν.

Διάβασε περισσότερα: FAQ: συχνές ερωτήσεις για την ψηφιακή νομαδική ζωή

Ενδυνάμωση των remote workers 

Με την τάση του remote working που επικρατεί σήμερα χρειάζεται οι εργαζόμενοι να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι με την υπόλοιπη ομάδα και τον πελάτη. Βεβαιώσου ότι οι επικοινωνιακές λύσεις συνοδεύονται από τα κατάλληλα εργαλεία remote working έτσι ώστε να δώσεις στους εργαζόμενους κάθε ευκαιρία να είναι παραγωγικοί.

 

Με μια unified communication εφαρμογή εξασφαλίζεις στους remote workers την δυνατότητα να κάνουν απομακρυσμένη εργασία εύκολα και αποτελεσματικά.

READY TO FIND OUT MORE?

γίνε μέλος του μεγαλύτερου digital nomads community στην ελλάδα

Κάνε εγγραφή στην πιο nomadic λίστα για λαμβάνεις πρωτ@ όλα τα insights του remote working!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Digital Nomad Tips

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου Digital Nomads Community της Ελλάδος!