Αναρωτιέσαι τι δουλειά να κάνεις από το σπίτι; 21+1 ιδέες για remote jobs

τι δουλειά να κάνω από το σπίτι | where on earth

Περιεχόμενα

Αναρωτιέσαι τι δουλειά να κάνεις από το σπίτι; 21+1 ιδέες για remote jobs

Η ζήτηση και η επιθυμία για remote jobs έχει αυξηθεί ραγδαία από την αρχή της πανδημίας και μετά. Με όλο και περισσότερες εταιρείες να ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας με επιλογή για remote εργασία ή να εγκαθιδρύουν κανόνες για hybrid ή fully remote εργασία από το σπίτι και οπουδήποτε αλλού στο κόσμο. 

Αν ξεκινάς όμως τώρα μια νέα δουλειά, σίγουρα θα αναρωτιέσαι ποια θα μπορούσες να κάνεις από το σπίτι. Εγώ θα σου προτείνω 22 ιδέες για remote jobs για να έχεις περισσότερο food for thought και στη συνέχεια να επιλέξεις. 

Τσέκαρε τες παρακάτω!

Τι είναι η remote εργασία 💻

ψηφιακός νομάς ergasia

Η remote εργασία είναι αυτή εκτός γραφείου, συνήθως από το σπίτι ή από άλλη τοποθεσία. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι εργάζονται remotely. Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι μπορεί να εργάζονται καθ’αυτόν τον τρόπο για να φροντίζουν τα παιδιά τους, αν έχουν μια χρόνια ασθένεια ή αν έχουν κάποια αναπηρία. Άλλοι μπορεί να εργάζονται remotely επειδή θα ήθελαν να ταξιδέψουν ή επειδή θέλουν να ζήσουν σε μια πιο προσιτή πόλη. Υπάρχουν διάφορα πλεονεκτήματα αυτής της εργασίας. 

Διάβασε περισσότερα: Remote Worker: Πώς οι χώροι coworking καταπολεμούν την κοινωνική απομόνωση

Μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν μια πιο balanced ζωή, να μειώσουν τα έξοδα ταξιδιού, να αυξήσουν το productivity και να βοηθήσουν τους οργανισμούς να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Υπάρχουν διάφοροι τύποι remote working. 

Η κατανεμημένη εργασία, για παράδειγμα, είναι όταν μια εταιρεία έχει ανθρώπους που βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη, αλλά εργάζονται μαζί ως μέρος μιας ομάδας. Η τηλεργασία είναι όταν οι άνθρωποι εργάζονται εξ αποστάσεως για έναν οργανισμό. Οι εικονικές ομάδες είναι self-organised ομάδες ανθρώπων που επικοινωνούν διαδυκτιακά. Τα εικονικά γραφεία είναι χώροι όπου οι άνθρωποι μπορούν να συναντώνται έτσι.

 

Ποιες θα ήταν όμως κάποιες θέσεις ενδεικτικά που θα μπορούσες να κάνεις και εσύ;

22 ιδέες για απομακρυσμένες θέσεις εργασίας 🧑🏼💻👩🏻💻

Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους remote jobs περιλαμβάνουν το customer service, τη συγγραφή γενικότερα και τη σύνταξη, τον προγραμματισμό, το content creation, το design και το marketing στο ευρύ του φάσμα. Μπορείς επίσης να βρεις remote jobs σε λογιστικές, οικονομικές υπηρεσίες, στο HR και στα sales.

Για έναν πλήρη κατάλογο των πιθανών τύπων απομακρυσμένων θέσεων εργασίας, δες ενδεικτικά αυτόν τον κατάλογο.

1.Writer

Content writer, copywriter, columnist, e-book writer κτλ. Ό,τι μπορείς να φανταστείς σε ειδικότητα το οποίο πρέπει να έχει μορφή γραπτού λόγου ουσιαστικά. Για αυτή τη δουλειά προφανώς χρειάζεται πολλή αγάπη και όρεξη για γράψιμο. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό αλλά και το πάθος για μελέτη, έρευνα και σχεδιασμό. Πλέον το να γράψεις ένα άρθρο απλώς, δεν είναι αρκετό. Αν όμως βλέπεις πως έχεις ταλέντο και αγάπη για αυτό, τότε θα σε συμβούλευα να μάθεις περισσότερα για το SEO όσον αφορά αυτές τις δουλειές το οποίο είναι πολύ δημοφιλές και χρήσιμο. Αν το σκέφτεσαι, ξεκίνα τις εκπαιδεύσεις άμεσα. Υπάρχουν άπειρα courses & how-to online! 

Το να βρεις δουλειά απαιτεί να έχεις όρεξη να δημιουργήσεις προφίλ σε freelancing πλατφόρμες και να το κάνεις optimised ώστε να προσελκύσεις πελάτες. Διαφορετικά, μέσω cold emailing σε υπηρεσίες, εταιρείες και οργανισμούς που σε ενδιαφέρουν ανάλογα με τις υπηρεσίες που θα προσφέρεις. 

2. Translator

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η δουλειά ενός μεταφραστή, δηλαδή στο πάλι πρέπει να σου αρέσει να γράφεις στον υπολογιστή από μικρές έως μεταφράσεις ολόκληρων βιβλίων, βίντεο ή και σειρών. Αν σου αρέσει να μιλάς, να γράφεις και να διαβάζεις και σε άλλες γλώσσες πέρα από τη μητρική τότε αυτό είναι το κατάλληλο επάγγελμα για να τις εξασκήσεις. Αν δε σου αρέσει να μεταφράζεις στο γραπτό, τότε μην απογοητεύεσαι θυμήσου πως μπορείς να προσφέρεις και υπηρεσίες ως διερμηνέας. 

Για να βρεις δουλειά θα πρέπει να είσαι fluent σε μία ή δύο ξένες γλώσσες και ιδανικά να μπορείς να το υποδείξεις αυτό, μέσω πιστοποιήσεων ή προηγούμενων δουλειών (portfolio). Επίσης, αν έχεις ξανά δουλέψει σε κάποιο έργο ακόμα και εργασία στη σχολή ως μεταφραστής τότε εννοείται go for it, το προμοτάρεις. Σε τυχόν αιτήσεις που θα κάνεις σε άλλη γλώσσα, θα αναφέρω το πολύ προφανές και χαζό, αλλά μη κάνεις το οποιοδήποτε εκφραστικό ή ορθογραφικό λάθος!

3. Customer support representative

εργασία από το σπίτι ως γραμματέας | where on earth

Α σου αρέσει να είσαι στο τηλέφωνο για πολλές ώρες και να επικοινωνείς με πελάτες ώστε να τους εξυπηρετείς τότε είσαι από τους λίγους αλλά σημαντικούς ανθρώπους για να κάνεις αυτή τη δουλειά. Τα skills που θα έλεγα ότι χρειάζεσαι είναι πολύ καλές επικοινωνιακές δεξιότητες, πλήρη γνώση επί της εταιρείας που θα δουλεύεις και μπόλικη υπομονή! 

Δεν υπάρχουν πιο ειδικές απαιτήσεις για τις θέσεις αυτές στο τηλεφωνικό κέντρο, αλλά το να είσαι εργαζόμενος με τις άριστες επικοινωνιακές και οργανωτικές δεξιότητες θα σου εξασφαλίσει (ανάλογα με την εταιρεία) και ανώτερες θέσεις. Μπορείς να αναζητήσεις remote jobs ως customer support representative στο LinkedIn αλλά και στο Indeed, Zip Recruiter και Glassdoor!

Διάβασε περισσότερα: Εργασία από το σπίτι ως γραμματέας: Οδηγός για Virtual Assistant

4. Social media manager

Ίσως το πιο hot και trendy επάγγελμα τα 2 τελευταία χρόνια. Και όχι άδικα. Όσο δημιουργούνται νέες εφαρμογές, δημιουργούνται και νέες ανάγκες και όσο δημιουργούνται νέες ανάγκες θα υπάρχει και ζήτηση για εργατικό δυναμικό ώστε να την υποστηρίξει. Επίσης είναι μια δουλειά που έχει και καλές απολαβές συγκριτικά και με τα 3 παραπάνω που σας πρότεινα. Αν αγαπάς αρκετά τα social media τόσο ώστε να είσαι 24/7 online, να μαθαίνεις για νέα trends και να αγαπάς και τα analytics τότε μπορείς να το σκεφτείς πιο σοβαρά. Οι social media managers δημιουργούν, διαχειρίζονται και βελτιώνουν μέσω της δημιουργίας περιεχομένου αλλά και μέσω διαφημίσεων στα social την εξωτερική εικόνα brands και κάθε είδους επιχειρήσεων και υπηρεσιών!

Μπορείς να κάνεις αίτηση σε εταιρείες μέσω αγγελιών από τις ιστοσελίδες τους, από το LinkedIn ή από το Indeed, το Glassdoor και το ZipRecruiter και να αναζητήσεις “θέσεις εργασίας remote social media manager”. Το Working Nomads αλλά και το remote.co διαθέτουν αγγελίες με θέσεις εργασίας. Τέλος, πάντα υπάρχει και η παλιά και πιο πετυχημένη τακτική αν θέλετε να είστε freelancers να φτιάξετε το προφίλ σας σε πλατφόρμες όπως το fiverr και το Upwork ή να στείλετε emails με proposals συνεργασίας!

5. Virtual Assistant

Τα top skills για αυτή τη δουλειά είναι σίγουρα η οργανωτικότητα, το prioritisation, οι επικοινωνιακές δεξιότητες αλλά και το multi-tasking. 

Πολλές εταιρείες απασχολούν freelancers virtual assistants για να εξοικονομήσουν κόστος προσωπικού. Ναι το λεγόμενο cost cutting. Θα κάνεις τη τυπική υπηρεσία γραφείου από οπουδήποτε σε βολεύει. Αν έχεις δουλέψει σε γραμματειακή υποστήριξη τότε είναι κάτι παρόμοιο σε remote περιβάλλον. Θα απαντάς σε email, θα διαχειρίζεσαι το calendar και όλα τα scheduling των meetings και ραντεβού. Μπορεί να διαχειρίζεσαι και τα social media. Μπορείς να ξεκινήσεις το research σε ιστότοπους όπως Upwork.com, FlexJobs.com, PeoplePerHour.com και να βρεις ευκαιρίες για άλλους επιχειρηματίες που θα χρειαστούν τη βοήθεια σου!

6. Δίδαξε ξένες γλώσσες online

Η online διδασκαλία μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσεις εισόδημα από το σπίτι. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες στις οποίες μπορείς να κάνεις sign up και να διδάξεις αγγλικά ή κάποια άλλη γλώσσα, τόσο σε μαθητές στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Μπορείς μάλιστα να επιλέξεις τις ώρες που σου ταιριάζουν καλύτερα!

Ένα πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι πολλές από αυτές τις πλατφόρμες απαιτούν πτυχίο ή μεταπτυχιακό ή κάποια ανώτερη πιστοποίηση, οπότε βεβαιώσου ότι έχεις ελέγξει όλες τις απαιτήσεις πριν προχωρήσεις.

7. Aναλυτής SEO

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι η διαδικασία βελτίωσης ενός site για την αύξηση της ορατότητας και της προσβασιμότητάς του στις μηχανές αναζήτησης. Ο ρόλος ενός αναλυτή βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης είναι να αξιολογεί το site του πελάτη του, να εντοπίζει προβλήματα και ευκαιρίες βελτίωσης και στη συνέχεια να προτείνει τρόπους επίλυσης αυτών των προβλημάτων. 

Οι δεξιότητες που απαιτούνται για αυτή τη θέση εργασίας περιλαμβάνουν την ικανότητα συγγραφής unique & competitive περιεχομένου που προσελκύει τους πελάτες. Την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης. Την εξοικείωση με εργαλεία ανάλυσης όπως το Google Analytics ή το SemRush. Την κατοχή καλών research δεξιοτήτων. Την ικανότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας τόσο προφορικά όσο και γραπτά. Την έντονη προσοχή στη λεπτομέρεια και την δημιουργικότητα.

8. UX/UI designer

Τι είναι ο σχεδιασμός UX/UI;

UX σημαίνει εμπειρία χρήστη και UI σημαίνει διεπαφή χρήστη. Είναι ένας ρόλος στον οποίο αναλαμβάνεις ηγετικό ρόλο στη δημιουργία της δομής και της ροής των sites ή των apps που επιτρέπουν στους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με την τεχνολογία. 

Θα χρειαστείς να είσαι επιμελητικός και να έχεις προσοχή στη λεπτομέρεια, καθώς και την ικανότητα να σκέφτεσαι πώς θα λειτουργούν τα σχέδια σου από την άποψη του πελάτη. Οι καλοί υποψήφιοι θα είναι επίσης σε θέση να επικοινωνούν τις ιδέες τους με σαφήνεια και να συνεργάζονται με άλλα μέλη της ομάδας, όπως με τους προγραμματιστές και τους project managers.

Ποια είναι η περιγραφή της θέσης εργασίας;

 • Αναπτύσσει καλωδιακά πλαίσια για νέα χαρακτηριστικά ή βελτιώσεις σε υπάρχοντα χαρακτηριστικά.
 • Συνεργάζεται με τους ενδιαφερόμενους φορείς για τον καθορισμό των απαιτήσεων.
 • Γράφει προδιαγραφές για κάθε χαρακτηριστικό.

Απαιτήσεις

 • Ωστόσο, οι υποψήφιοι που διαθέτουν δεξιότητες ανάπτυξης εφαρμογών μπορούν μερικές φορές να προσληφθούν και χωρίς αυτές, αν έχουν ήδη σχετική εργασιακή εμπειρία!
 • Προσδοκώμενος μισθός: $65k-$90k ετησίως ανάλογα με την τοποθεσία και την εμπειρία. Είναι συνήθως καλός ο μισθός καθώς όσο εξελίσσετε η τεχνολογία, τόσο πιο χρήσιμη γίνεται και αυτή η δουλειά!

9. Social media influencer

Είναι ένας καλός τρόπος για να κερδίσεις χρήματα από το σπίτι, αλλά θα χρειαστεί πολύ δουλειά και exposure από τη μεριά σου.

Οι influencers των social media είναι άτομα που έχουν influence σε πλατφόρμες όπως το Twitter, το Instagram και φυσικά πλέον, το TikTok. Έχουν επίσης ένα κοινό που τους ακολουθεί (συνήθως χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια). Χρησιμοποιούν την πλατφόρμα τους για να προωθήσουν προϊόντα και υπηρεσίες που τους αρέσουν ή που πληρώθηκαν για να προωθήσουν από κάποιον άλλον.

Θα χρειαστείς καθιερωμένους followers αν θέλεις να βγάλετε χρήματα ως influencer. Διαφορετικά κανείς δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για το τι λες για προϊόντα ή υπηρεσίες, επειδή κανείς δεν ξέρει ποιος είσαι! Θέλει συστηματική δουλειά, αγάπη για αυτό που παρουσιάζεις και μοναδικό αλλά και ποιοτικό content. Μπορείς να τσεκάρεις αυτή τη σελίδα όπου μπορείς να καταχωρήσεις το προφίλ σου (όταν αυξηθούν οι followers) ώστε να σε προσεγγίσει κάποιος σε παγκόσμια κλίμακα. Ονομάζεται InfluData.

10. Amazon seller

Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος/η να κάνεις αρκετή έρευνα και να αναζητήσεις τα προϊόντα. Θα πρέπει επίσης να έχεις καλή κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του αλγορίθμου της Amazon. Δεν πρόκειται μόνο για την εύρεση προϊόντων που πουλάνε καλά, αλλά και για τη γνώση του τρόπου με τον οποίο αυτά τα προϊόντα αποδίδουν όσον αφορά την ταχύτητα πωλήσεων και το conversion rate τους.

Για να είσαι επιτυχημένος seller στο Amazon, θα πρέπει να έχεις κάποια εμπειρία με την προμήθεια των δικών σου αποθεμάτων. Και ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά: Αν σκοπεύεις να γίνεις πωλητής στο Amazon και δεν έχετε ήδη εμπειρία στο ηλεκτρονικό εμπόριο ή στην προμήθεια προϊόντων από προμηθευτές του εξωτερικού (ή οπουδήποτε αλλού), σκέψου να κάνεις σοβαρή έρευνα πριν ξεκινήσεις. Τα χρήματα που μπορείς να βγάλεις, προφανώς και θα διαφοροποιούνται ανάλογα με το τι πουλάς, σε τι συχνότητα και πόσο promotion κάνεις.

11. Dropshipper στο Shopify ή στο Etsy

Το Dropshipping είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο που σου επιτρέπει να πουλάς προϊόντα χωρίς ποτέ να τα κατέχεις ή να τα αποθηκεύεις κάπου. Μπορείς να βρεις το προϊόν, να το αγοράσεις για τους πελάτες σου και να το στείλεις απευθείας στον πελάτη. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την αποθήκευσή του σε μια αποθήκη ή να ασχολείσαι εσύ με αυτό αφού θα πληρώνεις έναν τρίτο παράγοντα για να στο κάνει!

Βρες ένα προϊόν και βεβαιώσου μετά από έρευνα ότι δεν είναι τόσο saturated στην αγορά και ότι υπάρχει κοινό που θα το ήθελε. Στη συνέχεια, αγόρασε το απευθείας από έναν από αυτούς τους πωλητές στις πλατφόρμες. Ο πωλητής θα σου στείλει όλες τις πληροφορίες για τον πελάτη, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης αποστολής, ώστε όταν κάνει την παραγγελία του μέσω της σελίδας του καταστήματός σου στο Shopify ή το Etsy. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να εισάγει τα στοιχεία πληρωμής του και να περιμένει να παραδοθεί. 

Αν αυτό ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό… λοιπόν… κατά κάποιο τρόπο είναι… αλλά μόνο κατά κάποιο τρόπο. Προκειμένου αυτό το μοντέλο να λειτουργήσει σωστά, υπάρχει ακόμα κάποια δουλειά που αφορά την εύρεση ποιοτικών προμηθευτών που διαθέτουν είδη που πληρούν τα κριτήρια σου. Ένα άλλο πράγμα που αξίζει να αναφερθεί εδώ είναι αν ο προμηθευτής δίνει εκπτώσεις με βάση τις μαζικές παραγγελίες. Αν ναι, τότε αυτές θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιστάθμιση κάποιων εξόδων που σχετίζονται με τη λειτουργία μιας τέτοιας επιχείρησης. Έχε αυτά τα πράγματα κατά νου πριν πάρεις την απόφαση για το αν αξίζει να συνεχίσεις κάτι σε αυτό το μονοπάτι :) Έγραψα πιο πολλά για αυτό, διότι το θεωρώ αρκετά ενδιαφέρον, για όποια το πάρει στα σοβαρά!

12. E-shop manager

remote working dg noamd | where on earth

Ένας διαχειριστής e-shop είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των λειτουργιών και των επιχειρηματικών επιδόσεων ενός online εμπορίου.

Ο υποψήφιος πρέπει να διαθέτει άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες, να μπορεί να σκέφτεται στρατηγικά και να μπορεί να διαχειρίζεται πολλά projects και crisis management ταυτόχρονα. Η αμοιβή για τη θέση αυτή μπορεί να κυμαίνεται από 10000 – 50.000 δολάρια το χρόνο ανάλογα με την εταιρεία την οποία θα καταφέρεις να εξυπηρετείς και το exposure που θα έχει αυτή με το καιρό.

Μπορείς να ξεκινήσεις αναζητώντας remote θέσεις εργασίας μέσω sites όπως το Upwork ή το Fiverr, όπου υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ευκαιρίες. Όταν καταλάβεις πως γίνεται η δουλειά και δεις ότι είσαι καλός/ή σε αυτό και σε ενδιαφέρει, τότε θα μπορούσες να ξεκινήσεις και το δικό σου e-shop!

13. Stock photos seller

Αν είσαι επίδοξος φωτογράφος και έχεις μερικές σπουδαίες λήψεις να πουλήσεις, μη χάνεις χρόνο! Μπορείς να αρχίσεις να κερδίζεις χρήματα αμέσως, πουλώντας φωτογραφίες online.

Οι φωτογραφίες αρχείου χρησιμοποιούνται για διαφήμιση, μάρκετινγκ, σχεδιασμό και άλλους σκοπούς. Είναι χρήσιμες για μια ποικιλία επιχειρήσεων, όπως:

 • Προγραμματιστές ιστοσελίδων που χρειάζονται εικόνες για τους ιστότοπους ή τις εφαρμογές τους
 • Επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν διαφημίσεις που έχουν απήχηση στο κοινό-στόχο τους (μερικές φορές ονομάζεται lifestyle marketing)
 • Σχεδιαστές που χρησιμοποιούν φωτογραφίες αρχείου ως αφετηρία για τη δημιουργία νέων γραφικών

To shutterstock, το Unsplash και το Getty Images. Για όλα αυτά θα πρέπει να περάσεις από ένα review ώστε να γίνουν αποδεκτές οι φωτογραφίες σου και όσο exposure θα παίρνουν και θα γίνονται downloaded, τόσο εσύ θα επιβραβεύεσαι. Οπότε σκέψουν αρχικά ως ένα πολύ μικρό side hustle. 

14. Γράψε e-books στο Amazon Kindle Direct Publishing

Αν είσαι φανατικός αναγνώστης, η συγγραφή e-book είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βγάλεις κάποια χρήματα. Το πρώτο βήμα είναι η δημοσίευση του βιβλίου σου στο Amazon Kindle Direct Publishing. Η εγγραφή είναι δωρεάν και στη συνέχεια το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γράψεις! Μπορείς να συνεργαστείς με κάποιον freelancer για να σε βοηθήσει ή να εξοικονομήσεις αυτά τα χρήματα για το promotion που θα κάνεις.

Μόλις το βιβλίο σου δημοσιευτεί στο Amazon, ήρθε η ώρα να το προωθήσεις όπως σου είπα. Για να το κάνεις αυτό, θα χρειαστείς έναν ιστότοπο ή ένα ιστολόγιο όπου θα μπορείς να μοιράζεσαι νέα σχετικά με ενημερώσεις και προσφορές με τους αναγνώστες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το/τα ηλεκτρονικό/ά σου βιβλίο/α. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων του προϊόντος και θα φέρει την προσοχή πιθανών νέων αναγνωστών!

15. Freelancer για consulting

Η συμβουλευτική ως freelancer διαφέρει λίγο από τις άλλες remote θέσεις εργασίας που αναφέρονται εδώ, επειδή περιλαμβάνει περισσότερο μια διαδικασία πωλήσεων και λιγότερο την πραγματική εργασία που θα κάνεις.

Όταν ξεκινάς ως consulting freelancer, πουλάς τον εαυτό σου και τις υπηρεσίες σου σε πελάτες. Αυτοί θα σου κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν, πόσο χρόνο και χρήματα, φυσικά, πρέπει να επενδύσουν στο έργο τους κ.λ.π. Μόλις αποφασίσουν να συνεργαστούν μαζί σου για το έργο τους, τότε εναπόκειται σε εσένα να αποφασίσεις ποια εργαλεία ή τεχνικές θα λειτουργήσουν καλύτερα γι’ αυτούς! Είναι μια θέση υψηλής ευθύνης, αλλά το ROI με το καιρό και μέσω των references θα είναι όλο και μεγαλύτερο.

16. Δημιούργησε & πούλησε courses στο Udemy ή στο Teachable

Αν είσαι ειδικός σε κάτι και θέλεις να μοιραστείς τις γνώσεις σου, η δημιουργία ενός μαθήματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσεις επιπλέον χρήματα.

Υπάρχουν διάφορες online πλατφόρμες για την πώληση μαθημάτων, όπως το Udemy και το Teachable. Μπορείς επίσης να πουλήσεις μαθήματα στον δικό σας ιστότοπο ή μέσω των Skillshare, Creative Live, Lynda και άλλων παρόμοιων υπηρεσιών! Κάνε το course σου μοναδικό και ελκυστικό και δώστε πολλή αξία στο περιεχόμενο του για να γίνει γνωστό!

17. Graphic designer

Οι γραφίστες απασχολούνται σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Ορισμένοι γραφίστες ειδικεύονται στο σχεδιασμό ιστότοπων, ενώ άλλοι επικεντρώνονται σε έντυπο υλικό, όπως λογότυπα και φυλλάδια. Άλλοι πάλι μπορεί να ασχολούνται με το σχεδιασμό συσκευασιών ή επαγγελματικών καρτών. Ο όρος “γραφίστας” μπορεί να αναφέρεται σε έναν καλλιτέχνη που παράγει έργα τέχνης για μη εμπορικούς σκοπούς (όπως προσωπικά έργα).

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αυτό το επάγγελμα καθώς μπορεί να συνεισφέρει πάρα πολύ στο brand είτε το professional είτε το personal και σίγουρα δε μπορεί να το κάνει σωστά ο καθένας. Απαιτεί μεγάλη δόση δημιουργικότητας, ταλέντου στη ζωγραφική και στο design αλλά και πολύ μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.

18. Ειδικός τεχνικής υποστήριξης

remote εργασία | where on earth

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την εργασία ως ειδικός τεχνικής υποστήριξης σε remote θέση. Μπορείς να εργάζεσαι όποτε χρειάζεται, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για τη μετακίνηση ή άλλες χρονοβόρες ευθύνες. Επιπλέον, τα ωράρια είναι ευέλικτα και δεν θα χρειαστεί ποτέ να χάσεις άλλες υποχρεώσεις εξαιτίας της δουλειάς!

Οι ειδικοί τεχνικής υποστήριξης πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνούν καλά με τους ανθρώπους μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γεγονός που μπορεί να απαιτεί κάποια εκπαίδευση εκ μέρους σου, αν αυτό δεν είναι κάτι που έχεις συνηθίσει να κάνεις.

Θα χρειαστείς επίσης ισχυρές γνώσεις υπολογιστών (όπως να ξέρετε πώς να πλοηγείσαι στα διάφορα προγράμματα) και καλές ικανότητες ομαδικής εργασίας.  Άλλωστε, δεν πρόκειται να γνωρίζουν όλοι πώς λειτουργεί τέλεια το μηχάνημα τους!

19. Data entry

Αυτός είναι ένας κλασικός ρόλος για remote εργασία, και μπορείς να βρεις πολλές εταιρείες πρόθυμες να προσλάβουν έναν ειδικό στο data entry.

Τα καθήκοντα περιλαμβάνουν:

 • Εργασία με διάφορα συστήματα και βάσεις δεδομένων για την εισαγωγή πληροφοριών σε αυτά. Αυτό περιλαμβάνει δακτυλογράφηση με ακρίβεια και ταχύτητα, πιστή τήρηση των οδηγιών και εργασία υπό πίεση όταν πλησιάζουν οι προθεσμίες.
 • Εργασία ανεξάρτητα ή ως μέρος μιας ομάδας ανάλογα με τις ανάγκες της περιγραφής της θέσης εργασίας σου και της ροής εργασιών της εταιρείας.
 • Να είσαι σε θέση να επικοινωνείς με σαφήνεια με άλλους υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις άριστες δεξιότητες γραπτής επικοινωνίας εκτός από τις άριστες προφορικές.

20. Τεχνικός υπολογιστών

Αν έχεις μια κλίση στους υπολογιστές και θέλεις να βοηθάς τους άλλους να τους χρησιμοποιούν, σκέψου το ενδεχόμενο να γίνεις τεχνικός υπολογιστών. Θα συνεργάζεσαι με τους πελάτες για να επιλύεις τα προβλήματα των υπολογιστών τους και θα τους δείχνεις πώς να χρησιμοποιούν τις νέες τους συσκευές. Μπορεί επίσης να παρέχεις και άλλες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, όπως εγκατάσταση λογισμικού ή εγκατάσταση δικτύου.

Ποια προσόντα απαιτούνται;

 • Απολυτήριο λυκείου ή ισοδύναμο
 • Γνώση των βασικών στοιχείων υλικού υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων των σκληρών δίσκων, της μνήμης RAM, των μητρικών πλακετών και των επεξεργαστών.

21. Survey taker

Οι συμμετέχοντες σε έρευνες είναι άνθρωποι που κερδίζουν χρήματα συμμετέχοντας σε έρευνες από το σπίτι. Οι έρευνες μπορούν να πραγματοποιηθούν online ή τηλεφωνικά και χρησιμοποιούνται συχνά για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα ενδιαφέροντα των καταναλωτών. Αυτές οι έρευνες μπορεί να οδηγήσουν σε δωρεάν δείγματα ή άλλα προνόμια για όσους τις ολοκληρώνουν, γι’ αυτό και είναι τόσο δημοφιλείς σε ανθρώπους που αναζητούν τρόπους για να βγάλουν επιπλέον χρήματα από το σπίτι.

Αν έχεις ένα υπόβαθρο σε ένα συγκεκριμένο πεδίο σπουδών, μπορεί να πληρώνεσαι ερευνώντας θέματα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο πεδίο στον ελεύθερο χρόνο σου και υποβάλλοντας τα ευρήματα μέσω email ή Skype ή Google Hangouts. Πολλές εταιρείες που αναζητούν ειδικά συγγραφείς θα ρωτήσουν τους υποψηφίους αν θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν κάποια έρευνα ως μέρος της διαδικασίας υποβολής αίτησης. Οπότε μην αποκλείσεις ακόμη αυτή την επιλογή!

22. Pet sitter

Το Pet sitting είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσεις χρήματα φροντίζοντας τα κατοικίδια άλλων ανθρώπων. Μπορείς να πληρώνεσαι για να βγάζεις βόλτα σκύλους, να ταΐζεις γάτες και να παίζεις με τα ζώα στο σπίτι τους ή στο δικό σου. 

Το Pet sitting προσφέρει ευελιξία αν το θέλεις, αλλά υπάρχουν επίσης πολλοί τρόποι για να κερδίζεις σταθερό εισόδημα. Μπορεί να δουλεύεις με πελάτες που έχουν long-term ανάγκες, οπότε θα ορίζεις ραντεβού στο ημερολόγιό σου μία εβδομάδα κάθε φορά και να βρίσκεσαι με σταθερή δουλειά για εβδομάδες. Ή μπορεί κάποιος να σε πληρώνει με την ώρα ή με την επίσκεψη. Αυτό ποικίλλει από πελάτη σε πελάτη.

Δεν θα χρειαστείς καμία εμπειρία για να ξεκινήσετε ως pet sitter. Απλώς make sure ότι οι συστάσεις σου είναι ιδανικές όταν σου ζητηθεί!

Υπάρχουν επιλογές για το πώς να βρεις remote εργασία

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βρεις remote εργασία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις sites όπως το Upwork, το Fiverr και το Guru για να αναζητήσεις θέσεις εργασίας που προσλαμβάνουν freelancers. 

Διάβασε περισσότερα: Remote Working: Τι Δουλειά Μπορώ να Κάνω Μέσω Ίντερνετ

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να αναζητήσεις σε social media, όπως ομάδες στο Facebook ή ομάδες στο LinkedIn, καθώς και σε κοινότητες του Google+, για να δείτε αν κάποιος αναζητά remote based εργαζόμενους στον τομέα της ειδικότητας σας.

Επιπλέον, ίσως να θέλεις να κοιτάξεις στο We work remotely στην ενότητα “θέσεις εργασίας” (ή κάτι αντίστοιχο), επειδή μπορεί να υπάρχουν και εκεί κάποιες ευκαιρίες που αναφέρονται.

Ελπίζω να βρήκες κάποια έμπνευση εδώ. Αν ψάχνεις για εργασία remotely και θέλεις να ξεκινήσεις το δικό σου project, δες όλα μας τα άρθρα ως οδηγό για το digital nomad lifestyle!

 

READY TO FIND OUT MORE?

γίνε μέλος του μεγαλύτερου digital nomads community στην ελλάδα

Κάνε εγγραφή στην πιο nomadic λίστα για λαμβάνεις πρωτ@ όλα τα insights του remote working!

Digital Nomad Tips

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου Digital Nomads Community της Ελλάδος!